Telt ház a balatoni szállodákban az ünnepeken

Forrás: Magyar Idők

 2017. december 02. 13:30

Főként a négycsillagos, illetve a felső kategóriás hotelek számíthatnak élénk vendégjárásra - nyilatkozta a Balaton Turisztikai Szövetség - a regionális TDM - elnöke.

Hoffmann Henrik a Magyar Időknek elmondta, hogy idén érezhetően több pénzt költenek a magyar családok pihenésre, szállodai karácsonyozásra.

A Balaton Turisztikai Szövetség elnöke - aki, maga is szállodai szakember - példaként említette, hogy több más, tó körüli szállodához hasonlóan, nála,  a négycsillagos siófoki Hotel Residence Konferencia és Wellness Hotelben is telt házra készülnek az év végén.

Badacsonyi látkép

Fotó: turizmus.com

Mint a lapnak elmondta: annak ellenére is élénk a kereslet a szállodai karácsonyozásra, hogy egy kétágyas szoba éjszakánként, félpanzióval átlagosan 20-25 ezer forintba kerül a Balaton körül, de akad olyan egység, ahol 120 ezer forintra rúg a napi tarifa.

Azoknak, akik sokallják az ünnepekre érvényes árakat, a szakember azt ajánlja: látogassanak el a Balatonhoz két-három napos kirándulásra január második hete után, amikor a szállodák többsége kedvezménnyel kínálja szolgáltatásait.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, Könnyid László korábban azt jelezte, hogy idén az utóbbi évek egyik legerősebb karácsonyi szezonja várható országszerte.

Kapcsolódó cikkek

Varázslatos advent Egerben

2017. november 27.