Telt ház előtt zajlott az idei SaunaHerbalCup

Forrás: turizmus.com

 2021. november 16. 17:11

A SaunaHerbalCup nemzetközi szaunamester-verseny hazai fordulóját immár harmadik alkalommal rendezte meg Magyarországon az Aufguss.hu. A rangos verseny ezúttal Bükfürdőre látogatott.

Három nap, 19 versenyző, 73 szaunaprogram, öttagú profi nemzetközi zsűri, versenyprogramok és számtalan kísérő program a gőzben és a szaunában – a Bükfürdő Thermal & Spa szaunavilágában alaposan felbolydult az élet november 5-7. között a SaunaHerbalCup 2021-es magyar fordulóján. Ott volt szinte a teljes magyar világbajnoki szaunamester-csapat, és külföldi meghívott mesterek is szórakoztatták a közönséget. A programok iránt óriási volt az érdeklődés, az összes jegy elkelt, így hétvégén már délelőtt ki kellett tenni a megtelt táblát.

A SaunaHerbalCup egy nemzetközi tematikus versenysorozat szaunamesterek számára, amelyet 2013 óta rendeznek meg. Magyarországra 2019-ben érkezett meg a rangos esemény, ekkor volt először a versenynek hivatalos magyar fordulója. A versenyre szerte az országból neveznek profi szaunamesterek, hiszen a tét nem kicsi: a hazai forduló nyertesei képviselhetik majd hazánkat a sorozat nemzetközi döntőjében.

A verseny súlyát, tekintélyét, rangját a nemzetközi szaktekintélyekből álló zsűri is növeli. Idén cseh, lengyel, német, olasz és dán szakértők pontozták a hazai mesterek munkáját. Természetesen minden program közönség előtt zajlott, sőt a résztvevők szavazatai alapján közönségdíjakat is nyerhettek az induló mesterek.

Az öttagú nemzetközi zsűri

Fotó: Magyar Fürdőszövetség

A SaunaHerbalCup a természetes egészségtámogatás versenye, legfontosabb küldetése, hogy ráirányítsa a figyelmet a természetes, egészséges szaunaélményekre. A versenyen a szaunamesterek két programmal indulnak: a nyugtató, relaxáló szaunaprogram során nem csupán természetes illóolajok kombinációját használják, hanem gyógynövényeket, füstölőket és számos más természetes anyagot is. Második versenyprogramként a mesterek készítenek egy kizárólag természetes anyagokból álló, saját bőrápoló programot, melyet egy elméleti prezentáció után a gőzkabinban mutatnak be a gyakorlatban is. A zsűri mind a relax programot, mind a bőrápoló programot értékeli, majd a pontokat összeadja – így alakul ki a verseny végeredménye.

A 2021-es SaunaHerbalCupot Farkas Evelyn nyerte, a második helyen Szathmári Kata végzett, a bronzérmes Tapolcai Anikó lett – így ők hárman képviselik majd Magyarországot a SaunaHerbalCupnemzetközi döntőjében, amely várhatóan februárban lesz Csehországban.

További eredmények és részletek az Aufguss.hu Facebook-oldalán találhatók.