Telt házzal indult az őszi Vendéglátás Akadémia

Forrás: turizmus.com

 2017. október 10. 20:24

A debreceni Kölcsey Központ adott otthont október 10-én a Vendéglátás Akadémia őszi rendezvénysorozata első állomásának.
A Vendéglátás szakmai magazin országos road show-ja hetedik programjának továbbra is az Unilever Food Solutions a főtámogatója, mellette számos kiállító és előadó jött el, hogy a közel százfős hallgatósággal megvitassa a szakma legaktuálisabb témáit.

A délelőtti plenáris ülésnek Horváth Ágnes, a Vendéglátás magazin főszerkesztője volt a háziasszonya, a programot Szerdi Zsuzsanna, a Kölcsey Központ és a Lycium hotel igazgatója, és Várszegi Zsolt, az UFS vezető séfje nyitotta meg.


Zoltai Anna, a NÉBIH osztályvezetője az élelmiszerbiztonsági ellenőrzésekkel kapcsolatos tapasztalatokat osztotta meg, és ismertette a 2018. január elsejétől életbelépő jogszabályi változásokat. Semsei Rudolf, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének alelnöke, a Vak Varjú étteremhálózat tulajdonosa az üzemeltetés hatékonyságának tényezőiről beszélt. Csíki Sándor gasztronómiai szakíró, a magazin állandó szerzője és a foodandwine blog tulajdonosa a gasztronómia fejlődéstörténete után a régió konyhájának sajátosságait ismertette.

Délután szekciókban folytatódott a tanácskozás. Az étteremtulajdonosok, üzemeltetők előadásait Szikora Katalin, a Vendéglátás magazin lapigazgatója vezette, ebben a körben ismertette Zoltai Anna a kereskedelmi vendéglátóhelyek élelmiszerbiztonsági minősítését. Az Unilever Food Solutions képviselői az üzemeltetetést segítő professzionális megoldásokat ismertették: Babják Zsolt értékesítési vezető az éttermeknek kínált innovációkat mutatta be, Hatvani Orsolya pedig mindezek elérést prezentálta a megújult ufs.com honlapon. A XXI. század technológiáját Szekeres Tibor, a Rational értékesítési igazgatója a kombipárolók fejlődéstörténetével mutatta be.


A séfek szekciójában Vomberg Frigyes séf közreműködésével Várszegi Zsolt, az UFS vezető séfje mutatta be az új, ázsiai ízvilágú termékcsaládot, a baristák számára pedig Szuna Noémi, a Kávébár Bazár alapító főszerkesztője moderálásával tartottak kávékészítési előadást.

A Vendéglátás Akadémia következő állomása Szeged lesz, október 19-én a Hotel Forrásban várják a szakma érdeklődő képviselőit.