Teltházas gálavacsora, rekord közgyűlési részvétel várható

Forrás: turizmus.com

 2018. november 18. 13:36

A Hotel Parlamentben ülésezett a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége Ügyvezetése, ahol áttekintették a Danubius Hotel Héliában november 21-én kezdődő kétnapos, tisztújító jubileumi közgyűlés előkészületeit - tájékoztatott az MSZÉSZ.

A közgyűlésre regisztrált tagok száma rekordot ért el, míg a tisztújítást követő gálavacsora több mint 300 fővel teltházas, így arra lezárult a regisztrációs lehetőség.

November 21-én szerdán gazdag szekcióprogramok várják a a szállodás szakembereket, az egyes területi vezetőket, amelyre korlátozott számban még lehet regisztrálni.

Különösen érdekes témákat mutat be és fog össze a Pannon Gasztronómiai Akadémiával együttműködésben a Gasztronómiai Szekció, amelyre az MSZÉSZ várja a tagszállodák és éttermek konyhafőnökeinek, étteremvezetőinek, gasztro szakembereinek regisztrációját. A részletes program a szervezet honlapján (hah.hu) elérhető.

Ülésezik az MSZÉSZ ügyvezetése. A képen balról jobbra: Csapody Balázs elnöki tanácsadó, Hamvas Zoltán gasztronómiai társelnök, Könnyid László elnök, Flesch Tamás általános alelnök, Kovács István főtitkár, Gaál Miklós főtitkár-helyettes

Fotó: MSZÉSZ

Az Ügyvezetés megvitatta a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ tervezett bevezetésével kapcsolatos teendőket, miután annak előkészítésében szakmai szervezetként a kezdetektől részt vesz. Az egységes rendszer felállítása jelentős előrelépés lesz az ágazat digitalizációjában, egyes piaci szegmensek fehérítésében és statisztikai adatok gyors és hatékony előállításában. A szervezet megnyugtatónak látja a jogszabály tervezet adatvédelmi garanciáit, a személyes adatok védelme szempontjából és ismételten hangsúlyozza, hogy anonimizált működést feltételez az NTAK adattovábbítása.

Az NTAK működését szabályzó jogszabály elfogadását követően az MSZÉSZ a Magyar Turisztikai Ügynökséggel együttműködve felmérést végez tagjai körében a szállodai PMS rendszerek használatáról, segítve a felkészülés következő szakaszát, majd pilot projektek keretében várhatóan a jövő év első negyedévben elindulhatnak a tesztelések. A szerdától kezdődő Közgyűlésen az MTÜ felkérésére eljáró kutató cég az MSZÉSZ támogatásával a Hotel Héliában villám interjúk keretében szintén a projekt előkészítéséhez gyűjt be PMS használati és alkalmazási gyakorlatokat.

A jubileumi, 50 éves fennállását ünneplő MSZÉSZ a Közgyűlést követően is aktív munkát visz tovább, a meghosszabbított jelentkezési határidő lezárulta után elindul az Év Szállodája pályázatok kiértékelése, mivel élénk érdeklődés mellett kellő számú szálloda pályázott, így elindul az eredményhirdetéssel összekötött gálaest szervezése is, melynek várható időpontja 2019 február végén esedékes.

Az Ügyvezetés beszámolót hallgatott meg a közelmúltban az Aranykulcs Egyesülettel karöltve lebonyolított rendkívül sikeres „Young Talent” Gunszt András emlékére szervezett portásverseny részleteiről, ahol szintén magas volt a részvétel a szakma fiatal tehetségeivel.

Az MSZÉSZ várhatóan már ez év végén elkezdi az első szállodák Családbarát minősítését, az újonnan kidolgozott, több szintű minősítési rendszerben, amely a HotelStars Union minősítési rendszer részeként válik elérhetővé a szállodák számára. A rendszer részletei a tervek szerint hamarosan elérhetővé válnak.