Telt házas karácsonyra számít a B&B Hotels budapesti háza

Forrás: turizmus.com

 2022. december 13. 11:55

Idén is az egyik legfelkapottabb úti cél lehet európai viszonylatban Budapest karácsonykor, a vendégéjszakák száma pedig meghaladhatja a koronavírus-járvány előtti számokat is. A B&B hotellánc első magyarországi szállodája éppen ezért közel 100 százalékos foglaltságra számít az ünnepi időszakban.

A turisztikai ágazat számára a téli időszakban sincs megállás, decemberben pedig ezúttal is turistadömpingre számít a szektor Budapesten. A magyar főváros az elmúlt tíz évben mint karácsonyi desztináció is felkerült a térképre és a világ minden pontjáról érkeznek ide vendégek adventkor – olvasható a B&B Hotel Budapest City közleményében.

Budapest varázslatos karácsonyi hangulatában jelentős szerepet játszik az Advent Bazilika is, amit immár háromszor is Európa legjobb karácsonyi vásárának választottak egy független utazási portál szavazásán.

Valerio Duchini, a B&B Hotels Olaszország, Szlovénia és Magyarország elnöke és vezérigazgatója arról beszélt, a város vonzereje a sokszínűségében rejlik.„A turisztikai szektor hónapról hónapra jobb számokat produkál, és bőven 90 százalék feletti foglaltságra számítunk karácsonykor és az azt megelőző hetekben. Nemcsak Európából, hanem a kontinensen túlról is szép számmal érkeznek ilyenkor vendégek, akik szeretnék felfedezni ezt a csodákkal teli várost ebben az évnek ezen bámulatos szakaszában" – fogalmazott.

Az economy hotel telt házra számít a karácsonyi időszakban

Fotó: B&B Hotel Budapest City

Hozzátette, hogy az elmúlt két évben a koronavírus-járvány miatt inkább a belföldi turizmusra tudtak építeni, de a pandémia visszaszorulásának köszönhetően mindenki szeretné bepótolni az elmaradt karácsonyi utazásokat, ezáltal pedig fellendül a kereslet.

A 214 szobás ultramodern szálloda 2021-ben nyitotta meg a kapuit az egykori Angyal Irodaház területén. Az 1989-ben alapított B&B Hotels Európa harmadik legnagyobb economy hotellánca, amely több mint 580 szállodát üzemeltet 14 különböző országban.