Telt házas hosszú hétvége jön

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 08. 08:37

Megtelnek a szálláshelyek az államalapítás ünnepének négynapos hosszú hétvégéjén, tavalyhoz képest több mint a felével nő a forgalom a Szallas.hu adatai szerint.

Az átlagos foglalási érték 58 500 forint körül alakul, míg a SZÉP-kártyások bátrabban költenek. Siófok, Hajdúszoboszló és Eger vonzza a legtöbb vendéget. Egy egyszerű, augusztusi hétvégéhez viszonyítva több mint két és félszeres a növekedés.

 

Többen fizetnek SZÉP-kártyával

Bátrabban költenek a SZÉP-kártyás fizetést választó vendégek, esetünkben az átlagos foglalási érték 107 500 forint. Ők egyébként jellemzően nagyobb létszámra is foglalnak: míg normál fizetés esetén átlagosan 3,41 személyre szól egy foglalás, a SZÉP-kártyásoknál 4,83 főre – áll a közleményben.

A hajdúszoboszlói fürdő mediterrán élménymedencéje

Fotó: hajduszoboszlo.hu

Minden tizedik esetben SZÉP-kártyával rendezik a számlát a hosszú hétvégén. "Az idei nyár az OTP SZÉP-kártya felhasználásában jelentős növekedést hozott eddig – mondta Vargáné Jandrasits Ildikó, az OTP cafeteria üzletágvezetője. – Júliusban közel 20 milliárd forintot költöttek élményekre a kártyabirtokosok, ami 80 százalékkal magasabb a tavalyi év ugyanezen időszakához képest."

 

Az apartmanok a legnépszerűbbek

Az apartmanok (25%) és a vendégházak (22%) a legkeresettebb szállástípusok, a vendégek csaknem fele valamelyikükben tölti a hosszú hétvégét.  A SZÉP-kártyásoknál némileg átrendeződik a lista: apartmant harmaduk, 3 csillagos hotelt pedig 26 százalékuk választ. A vendégházakat jóval kevesebben, 15 százalékuk keresi.

A nyár végi kikapcsolódások átlagosan 2 éjszakára szólnak. A legek listáját egy 640 ezer forint értékű szállásfoglalás vezeti, míg egy alig több mint 2000 forint értékű zárja.

 

Siófok, Hajdúszoboszló és Eger a dobogón

A belföldi úti célt választó vendégek körében Siófok, Hajdúszoboszló és Eger a legvonzóbb a Szallas.hu-nál bonyolított foglalások között. A települések toplistáján ezeket követik Szeged, Gyula és Hévíz. A top tízes rangsor szerint még Nyíregyháza, Balatonfüred, Budapest és Zalakaros is nagy népszerűségnek örvendenek. Megyéink közül Somogy (15%), Veszprém (11%) és Heves (9%) részesülnek legnagyobb arányban a foglalásokból. A fürdővárosok és a balatoni települések továbbra is nagyon keresettek, a legtöbb szálláshelyen már telt ház van.

Top tíz belföldi úti cél a Szallas.hu-nál

1. Siófok

2. Hajdúszoboszló

3. Eger

4. Szeged

5. Gyula

6. Hévíz

7. Nyíregyháza

8. Balatonfüred

9. Budapest

10. Zalakaros