800-an a helyszínen, 1500-an a képernyő előtt

Szerző: Németh Andrea

 2013. november 26. 21:02

November 26-án virtuálisan kikerült a "megtelt" tábla a Budapest Kongresszusi Központ Pátria termére.

Több mint 800 szakmabeli volt kíváncsi a Magyar Turizmus Zrt. Nyílt Napjára személyesen, és további 1500 fő a turizmus.com oldalon kísérte figyelemmel a marketingterv prezentációját.


Horváth Gergely turisztikai vezérigazgató-helyettes a 2014. évi marketingterv ismertetésekor elmondta, mit és hogyan kíván jövőre kommunikálni a zrt.. A marketingterv már elérhető a www.itthon.hu szakmai oldalon.

 

Horváth Gergely elmondta, hogy a turizmus devizaegyenlege idén 15 százalékkal emelkedhet és elérheti 2,5 milliárd eurót, a vendégek száma 5,3, a vendégéjszakáké 4,4 százalékkal nőhet, ami bizakodásra ad okot.

2014-ben a marketingszervezet 91 vásáron vesz részt, melyhez várja a szolgáltatók részvételét, a kommunikációba pedig szeretnék beépíteni az új beruházásokat, mint például a Várkertbazár, a Zeneakadémia, a Bálna, vagy a Kossuth tér, mely a fejlesztések nyomán látogatóközponttal is várja majd a turistákat.

A kommunikációs eszközök közül Horváth Gergely kiemelte az új Magyarország imázsfilmet, arra buzdítva a szakmát, hogy tekintsék a filmet a sajátjuknak, és terjesszék, osszák meg külföldi partnereikkel.