Temesvári aquapark lehet a határ menti magyar fürdők konkurenciája

Szerző: Irházi János

Forrás: turizmus.com

 2023. március 30. 17:42

Március 31-én nyit Temesváron a Bánság legnagyobb aquaparkja, amely konkurenciájává válhat majd többek között a makói Hagymatikumnak, vagy a gyulai Várfürdőnek is.

Románia és Magyarország határ menti megyéi hiába helyezkednek el nagyjából ugyanazon a termálvíz-bázison, tőlünk keletre a mai napig gyerekcipőben jár a gyógyvizek kihasználása.

Most azonban elsőként a Bánság fővárosának is nevezett Temesvár - egy családi vállalkozás révén - nagyot lépett afelé, hogy fürdőjéről is ismert legyen: 20 millió eurós beruházásból, melyből 5,4 millió vissza nem térítendő uniós forrás, Amazonia néven aquaparkot épült a megyeszékhelyen.

A 4,3 hektáron elterülő fürdőkomplexum három részből áll: aquapark, termálfürdő és spa, ezek mindegyike külön-külön is igénybe vehető. Kialakítottak továbbá egy gyógyászati részleget is masszázzsal, terápiás szolgáltatásokkal.

amazonia_temesvar

A négy medencével, több csúszdával felszerelt élményfürdő egzotikus növényeivel dzsungelhangulatot idéz

Fotó: Amazonia Aquapark

Az élményfürdő négy medencével, több csúszdával, 7500 négyzetmétert foglal el, egzotikus növényeivel dzsungelhangulatot idéz. A termálvizes részlegen további öt medence várja a vendégeket, köztük két jacuzzi, egy külső és egy belső medence, valamint egy hideg vizes medence. A wellness részleg finn szaunát, gőzfürdőt, infraszaunát, sószaunát, tematikus zuhanyzókat, relaxációs szobát és nem utolsó sorban hét masszázs-szobát kínál, de hamarosan megnyílik az egészségügyi központ is, ahol gyógyterápiás szolgáltatásokat lehet igénybe venni.

A szabadban június 1-től nyit az 50 méteres medence, relaxációs medence, gyermekmedence, a csúszdák és a kicsiknek a csobbanók. Emellett hamarosan átadják a fürdőhöz tartozó szállodát is.

Az Amazoniát a Prompt Real Estate Solutions SRL építette, ennek tulajdonosa az OMCC Holding Family, amelyet Mihai Olariu temesvári üzletember birtokol két fiával együtt.

Ami az árakat illeti, egy négyórás felnőtt jegy mindhárom részlegre hétköznap 110 lej (kb. 8000 forint az árfolyamtól függően), hétvégén 130 lej (9000 Ft), gyerekeknek 50 lej (3500 Ft) illetve 60 lej (4100 forint). Az aquaparkban egy egész napos felnőtt jegy hét közben 90 lej (6500 Ft), gyerekeknek 50 lej (3500 Ft), hétvégén valamivel drágább.

amazonia_temesvar

A 4,3 hektáron elterülő fürdőkomplexum három részből áll: aquapark, termálfürdő és spa, ezek mindegyike külön-külön is igénybe vehető

Fotó: Amazonia Aquapark

Az árak magasabbak, mint Gyulán – itt a felnőtt napijegy az Aqua Palotával 5900 forint – vagy a makói Hagymatikumban, amelyek Gyopárosfürdő mellett a legnépszerűbbek a romániaiak számára, kérdés viszont, hogy amennyiben egy temesvári beszámolja az utazási illetve parkolási költséget, a jövőben is megéri-e átruccanni Magyarországra.

Vélhetően a szolgáltatások minősége lesz a döntő, de valószínűsíthető, hogy a bánságiak és a környező megyék (Arad, Hunyad, Krassó-Szörény) lakói kipróbálják majd az Amazoniát, ami ezen a nyáron bevételkiesést jelenthet a határ menti magyar fürdőknek.