Tengerparti hotel túlsúlyosoknak

Forrás: turizmus.com

 2017. november 03. 11:03

Nem ez az első kísérlet, hogy egy szálloda csak túlsúlyos embereket fogadjon, és bizonyára nem is az egyetlen. Az egyik Bahama-szigeteki üdülőhely vezetése úgy döntött, a 125 kilón felüli vendégkört célozza meg.

Az USA-ban több százezer ember ennél is testesebb, sőt azok száma sem kevés, akik 200 kilónál többet nyomnak. Ám eddig nekik főleg fogyókúrás táborokat szerveztek, nem pedig elegáns hotelbe invitálták őket.

Az Eleuthera szigetén megnyílt James King nevű hotelről írva a Vagabond.se. megjegyzi, hogy ide tényleg bátran jöhetnek a súlyosabb vendégek, hiszen az ágyak megerősített acél vázzal bírnak, a székek és a fa napozóágyak strapabíróak, megbirkóznak akár 250 kilós turistákkal is, és az összes ajtó extra széles.

Az üdülőhely célja, hogy vendégei kellemesen érezzék magukat a bőrükben

 

A gasztronómiai kínálatot is kifejezetten a jó étvágyú emberek számára alakították ki. Gazdag svédasztalos reggeli, ebéd és vacsora, valamint önkiszolgáló bár várja a vendégeket.

Az üdülőhely célja, hogy vendégei kellemesen érezzék magukat, ne szenvedjenek attól a nyomástól, amely csak a sovány, ideális alkatú embereknek engedi meg, hogy fürödjenek, napozzanak, anélkül, hogy kicsúfolnák őket, miközben az amerikai gyorséttermek és élelmiszerláncok kínálatának jelentős része kalóriabomba.

Még nem tudni, mennyire lesz sikeres hosszú távon a koncepció – 2003-ban Mexikóban már nyílt egy hasonló hotel, de az csődbe ment. Az üzemeltetők bíznak benne, hogy nem mutogatni való show lesz a szállodából, hanem tudomásul veszi a világ az amerikai élet realitását, és emberszámba veszi a túlsúlyosokat is.

Kapcsolódó cikkek

Érezd otthon magad!

2017. október 04.

Így kapcsolódunk ki

2017. szeptember 25.