Térkép készül a balatoni szurkolói zónákról, a helyi vendéglősök ingyen kerülhetnek fel rá

Forrás: turizmus.com

 2024. június 24. 11:05

A turisztikai szervezetek arra kérik a balatoni vendéglátósokat, hogy regisztráljanak azon az online térképen, amely a tó körüli szurkolói zónákat tünteti fel.

Egyre nagyobb az érdeklődés a tó körüli meccsnéző helyszínek iránt, de csak kevesen tudják, hogy melyik sörözőben, étteremben, esetleg strandon lehet követni élőben a sportközvetítéseket. A helyi vendéglátósokat most arra kérik a turisztikai szervezetek, hogy regisztrálják magukat arra az ingyenes online térképre, amelyen  láthatóvá válik, hol vannak  azok a helyek, ahol szurkolói zónákkal is várják a nyaralókat.

Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke szerint a munkahelyi szabadságolások és a kánikula megérkezésével a következő hetekben nagy rohamra számítanak a balatoni sörözőkben és éttermekben. Ebben az időszakban nem árt előre asztalt foglalni. A Németországban zajló 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság hatása a Balaton partján is érződik, és az elmúlt évtizedek balatoni tapasztalatai azt mutatják, hogy egy-egy világverseny idején hétköznapokon 20-40 százalékkal, a hétvégéken akár 150 százalékkal is megnőhet a vendégek száma.

A foci-Eb hatása a balatoni sörözőkben is érződik

Fotó: 123rf.com

Az Eb után az olimpia, a  Tour de France, vagy akár a Formula-1 eseményei is növelhetik a balatoni vállalkozók forgalmát. Minden vendéglátósnak  azt javasolják, hogy regisztráljon az ingyenes térképre, amely a www.szurkoljabalatonon.hu oldalon érhető el.

Fekete Tamás szerint számos vendéglátóhely hajtott végre komolyabb fejlesztéseket, ezeknek köszönhetően több száz helyen élőben nézhetik a közvetítéseket a turisták. Sok sörözőbe  új televíziókat, kivetítőket vásároltak. Több tulajdonos azt is jelezte, hogy az átlagnál nagyobb sörfogyasztásra számít a következő hetekben, ezért a forgalmazóktól az átlagos hónapoknál nagyobb kontingenst rendeltek a különböző sörfajtákból.