Megjelentette a legkeresettebb hazai helyek toplistáját a Google

Forrás: turizmus.com

 2015. június 09. 16:41

Budapesti és környékbeli parkok, kirándulóhelyek, vidéki városok színházai, nevezetességei is várják mostantól a nyaralást, vagy hétvégi túrázást, napozást, pihenést tervezőket a Google Street View-n.

Mielőtt úticélt választanának, körbenézhetnek például a botanikuskertként működő ELTE Füvészkertben, a sportot és kikapcsolódást ígérő Tabánnál, a Kis Svábhegyen, a Hármashatárhegyen, a fővárostól távolabb pedig várja őket például az Aggteleki Nemzeti Park és a veresegyházi Medveotthon. A városlátogatást tervezőknek segít a Győri és az Egri Bazilika, a Szegedi és a Pécsi Nemzeti Színház, vagy Budapesten például a Szent István Bazilika és a Magyar Vasúttörténeti Park virtuálisan bejárható Street View változata.

 

Most először készült el a Magyarország legkedveltebb úticéljait bemutató Google Térképes toplista is, a nevezetességeket sorrendező tízes listát az Országház vezeti, de felkerült rá a Budapesti Állat- és Növénykert is.

Magyarország autóval megközelíthető helyeit  2013 óta be lehet járni a Street View-n, tavaly tavasz óta pedig több tucat, olyan történelmi, kulturális vagy turisztikai szempontból fontos hely várja az internetezőket, ahol autóval nem, csak a most megjelenő új helyekhez hasonlóan, különleges, hátizsákra, triciklire vagy éppen zsúrkocsira erősített fényképezőgéppel tudott dolgozni a Street View operátora. Ezeket a helyeket már utazás előtt bárki virtuálisan körbejárhatja, csak internetkapcsolat, és egy számítógép, okostelefon vagy tablet kell hozzá. Asztali gépen a Google Térkép jobb alsó sarkában lévő kis sárga figurát a térképre húzva egy kék vonal mutatja, hol van Street View. Így lehet bemenni épületekbe, parkokba is. Telefonon, tableten a Google Térképben a helyre kattintva megjelennek a Street View fotók is.

A nyaralás, hétvégi kikapcsolódás tervezésekor tavaly óta már olyan nevezetességeknél is körbe lehet nézni otthonról, mint például a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék szőlőhegyei, az Egri vár, Hollókő ófaluja, a pécsi Dóm tér, Szeged sétálóutcája, a tihanyi bencés apátság és a Balaton-part, de hajózhatnak a Dunán is.

Mostantól több mint 30 újabb, autóval nem megközelíthető, de érdekes, különleges helyszínen indulhatnak útnak az érdeklődők: virtuálisan is kirándulhatnak többek közt a Hármashatárhegyen, a Kis Svábhegyen, az Aggteleki Nemzeti Parkban, a Hortobágyi Nemzeti Parkban. Sétálhatnak budapesti parkokban, a Tabánban, a Városmajorban, az ELTE Füvészkertben, a Ludovika téren, bepillanthatnak olyan híres egyházi épületekbe mint például a budapesti Szent István Bazilika, a Győri és az Egri Bazilika és nemzeti színházak nézőterei is várják őket Szegeden és Pécsett. A most felvételiző diákok megnézhetik leendő egyetemi épületüket, láthatják milyen belülről a Budapesti Corvinus Egyetem, a SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ, vagy az ELTE egyetemi könyvtár.

A Google Térkép Képek oldalon ezeket összegyűjtve is meg lehet nézni.

Most először elkészült a legnézettebb magyarországi Google Street View fotók térképe is:


 

A Street View-n leggyakrabban látogatott nevezetességek toplistája a következőképpen alakult:

  1. Budavári Sikló
  2. Halászbástya
  3. Szent István Bazilika
  4. Dohány utcai Zsinagóga
  5. Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda
  6. Egri Dobó István tér
  7. Margitsziget
  8. Citadella
  9. Szombathelyi Fő tér

10.  Országház

Ezekről a helyekről különleges, hátizsákra vagy épp “zsúrkocsira” szerelt fényképezőgéppel készültek Street View felvételek, a fenti linkekre kattintva ezeket fogja látni.

A Google Térképen nem csak a Street View-t használják nyaralás tervezésére az országban élő vagy ide utazó emberek. A Google most először készítette el a Magyarország legkedveltebb úticéljait bemutató Google Térképes toplistát. Ehhez azt nézték meg, hogy melyek azok a nevezetességek, ahova a legtöbbször terveztek útvonalat a Google Térképen működő navigációval az internetezők.

Ezekhez a nevezetességekhez akartak a leggyakrabban eljutni a magyarországi és külföldi internetezők a Magyarországot bemutató Google Térképen:

  1. Országház
  2. Hősök tere
  3. Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda
  4. Szent István Bazilika
  5. Budavári Palota
  6. Halászbástya
  7. Nagy Vásárcsarnok
  8. Fővárosi Állat- és Növénykert
  9. Széchenyi Lánchíd

10.  Magyar Állami Operaház

„Amikor utazást szervezünk, egy ígéretet veszünk meg, ígéretet arra, hogy milyen lesz a hely, ahova megyünk. Ezért is van már ma is óriási szerepe az interneten utazás előtt elérhető információknak, különösen a képeknek. Kutatások alapján már ma is az utazásszervezést végigkísérő döntési folyamat 80%-a valamilyen módon az internethez kapcsolódik, az előrejelzések szerint ez az arány, és különösen a mobil eszközök használata még tovább fog növekedni” – ismertette a trendeket Maráczi Gábor, a Magyar Turizmus Zrt. marketing igazgatója.

„A Magyarországról megjelenő legújabb Street View képek érdekessége, hogy sok úgynevezett aktív turizmushoz kapcsolódó helyet, parkot, túraútvonalat lehet rajtuk megnézni. Ez is egy felfelé ívelő ága a hazai turizmusnak, ugyanakkor ezekről a helyekről eddig nehezebb volt képek alapján előre otthon tájékozódni. Ezért a Magyar Turizmus Zrt. ismét örömmel üdvözli a Google Street View újítását, amely speciális, modern eszközeivel még több potenciális utazó számára teheti vonzóvá hazánk ismert és még rejtett kincseit” – tette hozzá.