Termálfürdő és szálloda épül Fehérgyarmaton

Forrás: turizmus.com

 2021. január 14. 11:28

A fürdőkomplexum tervezésére és kivitelezésére már kiírták a pályázatot.

Fürdővárost építenek az ország egyik legkeletebbi településén, Fehérgyarmaton, a termálfürdő és szálloda tervezésére és kivitelezésére kiírt ajánlati felhívás január 12-én jelent meg – írja a magyarepitok.hu az unió közbeszerzési adatai alapján.

A hirdetményből kiderül, hogy a komplexum összes bruttó szintterülete 9517 négyzetméter, hasznos alapterülete pedig 8515 négyzetméter lesz.

A komplexumban helyet kap 72 szállodai szoba, egy termálfürdő beltéri és kültéri medencékkel, kezelőszobákkal és öltözőkkel ellátott fürdőterápiás és wellnessrészleg,1310 négyzetméteres kerti tó, valamint 2 étellift és 2 személylift.

A fehérgyarmati strandfürdő

Fotó: fehergyarmat.hu

A településen jelenleg is működő fürdő vize 2004 óta gyógyvízminősítéssel rendelkezik. A mintegy 1000 méter mélyről érkező 44 fokos gyógyvizet főként mozgásszervi megbetegedések, krónikus nőgyógyászati, reumatológiai, ortopédiai panaszok enyhítésére javasolják. Ezek mellett segíti a balesetek, csontműtétek utáni rehabilitációt, a csontritkulás és érbetegségek, továbbá egyes neurológiai kórképek gyógyulását.