Termáltó és ökopart Zalakaroson

Forrás: turizmus.com

 2015. április 22. 14:46

322 millió forintos támogatással Termáltó és Ökopart címen valósul meg Zalakaros legújabb fejlesztése, amelynek keretében a zalakarosi fürdő elfolyó melegvizét hasznosító termáltó, csúszdarendszer és rekreációs park valósul meg.

A beruházás keretében Zalakaros Város Önkormányzata szerződést kötött a kivitelezővel a 21 méter magas óriáscsúszda toronyra épített 73 méteres Turbó és 21 méter hosszú Kamikaze csúszdapálya engedélyezési terveinek elkészítésére, felépítésére és üzembe helyezésére. A terveket 2015. március 27-én mutatták be az önkormányzatnak, a jóváhagyását követően pedig benyújtották az engedélyező hatóság felé.

 

A fejlesztéseknek köszönhetően látogatóközpont, valamint rekreációs és kondicionáló park is kialakításra kerül. A Zalakarosra látogatók megismerkedhetnek a természet hangjaival a Hangok Pavilonjában, különböző kőzeteket kereshetnek meg a Labirintusban, a föld forgását – a nap mozgását, valamint a hozzá kapcsolódó folyamatosan változó fényeket is tanulmányozhatják a Fények meditációs terében. A park Tanösvényein a védett, őshonos növényeket mutatják be az érdeklődőknek, a legkisebbek pedig a Meseparkban játszhatnak a terület regényekből, mesékből is ismert állatvilágával.