Természetközeli zarándokpihenőt adtak át a Szent Jakab út mentén, Pannonhalmán

Forrás: turizmus.com

 2021. október 19. 12:13

Egykori parasztgazdaság területén alakítottak ki környezetbarát technológiákat hasznosító zarándokpihenőt és kerékpáros szervizpontot Pannonhalmán, 16 millió forintos állami támogatással.

Az Ürmös Porta előtt elhaladó Szent Jakab zarándokút vándorai így különleges atmoszférájú, egyszerűségében is minőségi körülményeket biztosító pihenő- és szálláshelyet találhatnak.

Pannonhalma a magyarországi zarándokutak fontos csomópontja. Itt ér össze a Szent Jakab út Tihanyból és Budapestről induló ága, innen indul a Szent Márton út, amely egészen a franciaországi Tours-ig halad, illetve a település már második éve fogadja a Zarándoktáborokat is.

Az Ürmös Portát egy több mint 100 éves parasztgazdaság területén alakították ki.

Az Ürmös Portát egy több mint 100 éves parasztgazdaság területén alakították ki

Fotó: Aktív Magyarország

A szálláshely létrehozói és üzemeltetői maguk is több ezer kilométert tettek meg gyalogos és kerékpáros zarándoklatok során, így saját tapasztalattal rendelkeznek a zarándokszállásokkal kapcsolatban.

Mivel Pannonhalmán több jól felszerelt, magasabb komfortfokozatú szállás található, így a cél egy olyan pihenő- és szálláshely létrehozása volt, ahol alacsony áron, egyszerű, természetközeli, mégis kényelmes és biztonságos körülmények között pihenhetnek a zarándokok.

A hajdani istálló padlástere, a felújított présház és a körülöttük található egykori gazdasági udvar egész éven át ideális pihenőhelye, tavasztól őszig pedig akár hangulatos szálláshelye is lehet azoknak a zarándokoknak, akik egyszerű, mégis minőségi körülményekre vágynak.

Az Ürmös Porta kör-kereszt alaprajzú gyógynövényes kertje, a régi magyar gyümölcsfajtákat bemutató vadvirágos kaszálógyümölcsöse egyedi légkört teremt.

A portán zene- és kertterápiás foglalkozások is elérhetők, melyek a befelé figyelő zarándokok felfrissülését, elmélyülését segítik.