Tetőbárral nyit a Hunguest teljesen megújult balatoni szállodája

Forrás: turizmus.com

 2022. június 01. 10:57

Teljes körű felújítást követően június 1-jén újra megnyitja kapuit a Hunguest BÁL Resort Balatonalmádiban. Az Opus Globalhoz tartozó Hunguest Hotels 209 szobás wellness- és konferenciaszállodájának két évig tartó felújítása 4 milliárd forintba került.

A felújítás eredményeként egy teljesen megújult szállodát vehetnek birtokba a vendégek Balatonalmádiban. A balatoni panorámával, saját partszakasszal és kibővült wellness-szolgáltatásokkal rendelkező hotel 190 prémium kétágyas szobával és 19 lakosztállyal várja vendégeit.

A Budapesttől mindössze egyórányira fekvő Hunguest BÁL Resort az üzemeltető várakozásai szerint népszerű célpontja lesz az üzleti és konferenciaturizmusnak is. A szálloda földszintjén található Conference & Event Center közel 1000 négyzetméteres, természetes fénnyel bíró rendezvénykapacitással rendelkezik, ahol akár 500 fős rendezvény is megszervezhető.

hunguest_bal

A szálloda lobbyja

Fotó: Hunguest BÁL Resort

A wellness területen átfogó fejlesztés történt, modern spa-részleget alakítottak ki széles szaunakínálattal és prémium spa-kezelésekkel.  A korábbi hidegvizes úszómedencét élménymedence váltotta fel, a feltöltődést pihenőterasz és beltéri relaxációs zóna is segíti.

A korábbi hidegvizes úszómedencét élménymedence váltotta fel

Fotó: Hunguest BÁL Resort

A fejlesztés során magasabb színvonalú gasztronómiai egységek jöttek létre, bővült az éttermi és a konyhai rész, a 13. emeleten tetőbár is helyet kapott.

Ezt nemcsak a szálloda vendégei vehetnek igénybe, így akár egy baráti beszélgetésre vagy egy jeles alkalomra érkezők is gyönyörködhetnek a Hunguest BÁL Resort tetejéről nyíló kilátásban. A Skyrose Bar 270 fokos panorámát kínál a Balatonra és a Balaton-felvidékre.

A 270 fokos panorámát kínáló tetőbárt nemcsak a szálloda vendégei látogathatják

Fotó: Hunguest BÁL Resort

A szálloda vendégeit a Kakas Brasserie & Grill várja ínycsiklandó fogásokkal és jó időben grillterasszal.

Az étteremhez grillterasz is tartozik

Fotó: Hunguest BÁL Resort

„Meghatározó mérföldkőhöz érkezett szállodafejlesztési programunk a Hunguest BÁL Resort megnyitásával, öles léptékkel haladunk stratégiai célunk felé, hogy a szállodaláncot a legsikeresebb hazai turisztikai márkává fejlesszük, amely a megfelelő ár-érték arányú pihenést biztosítja minden évszakban a hozzánk látogatóknak. A most újranyitó balatonalmádi szállodával együtt több mint 600 megújult szobát adunk át vendégeinknek 2022-ben” – mondta el Détári-Szabó Ádám, a Hunguest Hotels vezérigazgatója, az Opus Global turisztikai divízióvezetője.

Szoba balatoni kilátással

Fotó: Hunguest BÁL Resort

A szállodalánc közleménye szerint a Hunguest Hotels kiemelten fontosnak tartja az értékmegőrzést, ennek keretében felújította az egykori Veszprém vármegyei alispán és egyben Almádi patrónusaként ismert Véghely Dezső helyi védelem alatt álló, a szálloda területén található villáját is. Az esküvőknek helyszínt adó több mint egyhektáros kertben teljes tájépítészeti átalakítás történt.

Az újranyitó Hunguest BÁL Resort várhatóan évente több mint 80 ezer vendégéjszakával és több tízmillió forint idegenforgalmi adóbevétellel járul hozzá Balatonalmádi turisztikai teljesítményéhez – írták.

A Hunguest BÁL Resort fejlesztése részben a Kisfaludy-program támogatásával valósult meg, a 4 milliárd forintos összköltség 35 százalékát, 1,4 milliárd forintot tett ki a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció keretében elnyert támogatás – tudatták a közleményben.