Téves értelmezés a napi 16 eurós keret az orvosi témájú kongresszusokra

Forrás: turizmus.com

 2015. március 03. 23:24

Futótűzként terjedt nemrég, hogy az orvosi és gyógyszerészkonferenciák hazai megrendezését veszélyezteti egy hazai törvényben meghatározott limitösszeg. A 16 eurós limitet Glattfelder Béla államtitkár téves értelmezésnek nevezte a február 1-jei évadnyitón, ezt most az NGM megerősítette.

A Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai Helyettes Államtitkársága a szakmai szervezetek megkeresésére konzultált az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egészségpolitikáért Felelős Helyettes Államtitkárságával az EFPIA kódexben megjelent, a Magyarországon megrendezendő orvosi témájú nemzetközi konferenciákat érintő napi vendéglátási értékhatárról - írja közleményében az NGM.

Az egyeztetés eredményeként az EMMI levélben tájékoztatta a Magyar Rendezvényszervezők- és Szolgáltatók Szövetségét arról, hogy az orvosi kongresszusok kapcsán a korábban (EFPIA által) publikált összeghatár téves értelmezésen alapul, így nincs akadálya a hazai konferenciák további népszerűsítésének - fogalmaznak

Erről értesítést kapott a Magyar Utazási Irodák Szövetsége valamint a Magyar Beutaztatók Szövetsége is.

Az EFPIA által publikált kiadvány módosítását a hazai tagszervezetnek kell kezdeményezni.

Az ügy hátteréről korábban a Turizmus Panoráma is beszámolt,  Glattfelder Béla február 1-jei nyilatkozata ITT olvasható.