Texasban épül fel a világ első 3D-nyomtatott szállodája

Forrás: turizmus.com

 2023. április 07. 16:08

3D-nyomtatott szálloda építését kezdik meg jövőre az amerikai Texas államban.

Fejlesztés kezdődik a texasi Marfa városán kívül található El Cosmico kempingben: a területet megnövelik a jelenlegi nyolcról 24 hektárra és egy modern szállodát építenek fel vendégházakkal, feszített víztükrű medencével, spa részleggel, vendéglátóhelyekkel, közösségi terekkel és egy műteremmel – teljes egészében 3D-s nyomtatóval.

A jövőre kezdődő építkezés kezdeményezője egy helyi vállalkozó, Liz Lambert, aki más különleges szállodaprojektekkel már nevet szerzett magának az amerikai államban – írja a travelnews.ch. Lambert Bjarke Ingels dán sztárépítésszel és a 3D-s technológiával dolgozó ICON mérnöki irodával együtt akarja megvalósítani a tervet (az ICON egyébként a NASA-val is leszerződött lakások építésére a Holdon és a Marson).

A futurisztikus épület harmonikusan illeszkedik majd a sivatagi tájba

Fotó: ICON - 3D/YouTube

A futurisztikus épület dizájnja harmonikusan illeszkedik majd a lankákkal tarkított sivatagi tájba. A szálláshelyek színe semleges lesz, és formájuk is igazodik majd a környezethez – tele lesz kanyarulatokkal, ívekkel. A látványterveken a bungalók tetején kerek nyílások találhatók, a vendégek tehát szó szerint a csillagos ég alatt aludhatnak majd.

Egy szobabelső látványterve

Fotó: YouTube

A szállodai szobák mellett 120-220 négyzetméteres lakások építését is tervezik a területen. A Sunday Homes elnevezésű ingatlanokból a környező Davis-hegységre nyílik majd kilátás. A két-, három- vagy négyszobás lakásokat már nyáron le lehet foglalni, építésük ugyancsak jövőre kezdődik.