Thai szenvedély a Kempinski új desszertje

 2014. március 23. 14:41

Maracuja, kókusz, mangó és banán, az európai cukrászművészettel és a thai konyha iránti rajongással kombinálva – ezek a Siam Passion, a Kempinski 2014-es Év desszertjének alkotóelemei.

Az egzotikus gyümölcsök édessége és a trópusi krém frissességének vegyítésével alkotta meg a díjnyertes tálat Alfred Merkel, a Siam Kempinski Hotel Bangkok cukrászmestere és csapata, amely hamarosan a világ minden Kempinski szállodájában elérhetővé válik.

A Kempinski igazgatói, igazgatótanácsának tagjai és újságírók a berlini ITB-n bírálták először a desszerteket, vakkóstolással. A 66 nevezett tételhez komoly leírásokat is készítettek alkotóik, ebből öt – a Hotel Adlon Kempinski Berlin, a Hotel Vier Jahreszeiten Kempinski Munich, a Grand Hotel Kempinski Geneva, a Palais Hansen Kempinski Vienna és a Siam Kempinski Hotel Bangkok – kreációja jutott tovább a döntőbe.

A Kempinski Dessert of the Year versenye komoly rangot vívott ki magának és a vendégek is nagyon várják az új kínálatot. A sikerre való tekintettel azonban a lánc vezetői úgy döntöttak, hogy a korábbi két nyertest – a Ciragan Palace Kempinski Istanbul Bosphorale és a Kempinski Hotel Ajman Lady in Red című alkotását  - továbbra is az étlapon tartják.