Thaiföld is a termálerőforrások fejlesztését tervezi

Forrás: turizmus.com

 2014. szeptember 21. 19:18

Véget ért Bangkokban a World Spa & Wellbeing Convention, amelynek része volt a Global Wellness Tourism Workshop és a Thai Hot Spring Forum is.

A kongresszus témáját ebben az évben a Föld jegy képezte és a Föld természetes energiáját is felhasználó technikák és módszerek bemutatására koncentráltak az előadók. Wellness turizmus workshop résztvevői a wellness jelen mellett inkább a jövővel foglalkoztak és a szó, valamint a koncepció túlhasználatából adódó kockázatokra hívták fel a hallgatóság figyelmét. A worshop nyitóelőadásában Puczkó László  (Xellum) a wellness koncepciótól a wellness kutyételekig bejárt utat, valamint a szolgáltatók és a desztinációk lehetséges fejlesztési irányait mutatta be.

A Hot Spring Forumon pedig elhangzott, hogy a Thai kormányzat is egyre fontosabb szerepet szán az ország gazdag termálkincsének és jelentős fejlesztéseket remélnek a következő években. A kongresszus gálaestéjén átadták a Thai Spa & Wellness Awards díjait: a Legjobb kiállítási installációtól, a Legjobb wellness ételsoron át a Legjobb természetes termékig összesen 20 szolgáltatót, márkát és személyt díjaztak.