Thaiföld szállodáinak fele megszűnhet augusztusra

Forrás: turizmus.com

 2021. május 10. 15:25

A Bank of Thailand (BOT) felmérése szerint a koronavírus-járvány harmadik hulláma és a korlátozások miatt ebben a hónapban a thaiföldi szállodák kihasználtsága mindössze 9 százalék lesz és félő, hogy a házak közel fele három hónapon belül bezár.

A felmérés azt mutatja, hogy a szállodák kihasználtsági rátája egyre csökken a járvány harmadik hulláma miatt. Míg áprilisban még 18 százalék körüli volt a foglaltság, ez az arány a felére esett vissza májusra és csak 9 százalékot ért el. A szállodaüzemeltetők 80 százaléka szerint a harmadik Covid-19 hullám még a karácsonytól januárig tomboló második hullámnál ​​is negatívabb hatással van a turizmusra és a szállodaszektorra – írja az eturbonews.

Jelenleg ugyan a szállodák mintegy 39 százaléka még nyitva tart, de a szokásos jövedelmük kevesebb mint 10 százalékával kénytelenek operálni. A többiek (13 százalék) ideiglenesen zárva tart, vagy csökkentett kapacitással működnek. A BOT felmérés alapján, ha a foglalások tovább csökkenek a következő hónapokban, akkor a thaiföldi szállodák 47 százaléka három hónapon belül megszűnik.

A thai szállodaszövetség többször is kormányzati segítséget kért, ideértve a munkavállalók bértámogatását, a hitelmoratóriumot és a turisztikai ösztönző terveket a járvány hatásainak leküzdésére.

thaifold_hotel

A thai hotelek egy része ideiglenesen zárva tart, vagy csak csökkentett kapacitással működik

Fotó: 123rf.com

Eközben az ország állampolgárainak oltása is halad, Thaiföld több oltóanyaggyártóval tárgyal, hogy a Sinovac és az AstraZeneca mellett további vakcinakészletet biztosítsanak. A Pfizer helyi képviseletével folytatott megbeszélések után várhatóan 10-20 millió adag Pfizer vakcina érkezik az év második felében Thaiföldre, de a kormány további oltások bevezetésére is nyitott, mint például a Johnson&Johnson vagy a Szputnyik V vakcina.