Thaiföldi kormánytisztviselők Budapesten – fókuszban a turizmus

Forrás: turizmus.com

 2015. március 26. 16:57

A thaiföldi kormány Közszolgálati Bizottságának delegációja Bécs és Pozsony után egy Közép-Európai tanulmányút harmadik állomásaként látogatott Budapestre 2015. március 26-án.

A delegáció magyarországi tartózkodása alkalmával a mezőgazdasági és vámügyi kérdések mellett a budapesti turisztikai fejlesztésekkel kapcsolatban kért tájékoztatást. A Külügyminisztérium megkeresésére a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ képviseletében Pap Mária turisztikai divízió vezető fogadta a delegációt, majd ismertette a BFTK felépítését, főbb feladatait, illetve turisztikai termékeit, beszámolt az utóbbi időszak fontosabb kulturális és infrastrukturális fejlesztéseiről, valamint bemutatta a „négy évszak városának, a Duna királynőjének" egyedülálló turisztikai és rendezvénykínálatát, arra biztatva a résztvevőket, hogy családjaikkal térjenek majd vissza. A Budapest kártya segítségével könnyedén felfedezhetik a magyar fővárost.

 

A delegáció tagjai nagy érdeklődéssel hallgatták az elhangzottakat és a prezentációt követően számos kérdést tettek fel a témával kapcsolatban. A találkozó végén a delegáció vezetője Patchane Yongyod asszony, a thai Turisztikai és Sport Minisztérium Turisztikai Főosztályának vezetője köszönetet mondott a kedves fogadtatásért és az elhangzott információkért, melyeket nagyon hasznosnak találtak.

2014-ben az Ázsiából érkező vendégek közel 800 ezer vendégéjszakát töltöttek el Budapest kereskedelmi szálláshelyein, ami  11 %-os növekedést jelent 2013-hoz képest. A kontinens  növekvő utazási kedve jelentős potenciált tartogat az európai fővárosok, így Budapest számára is, amit a BFTK figyelembe vesz és kiaknáz stratégiája kialakítása során.

(BFTK Turisztikai Divízió)