The Three Corners Hotels: négy egyiptomi ház újranyit

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2020. május 07. 15:28

Négy egyiptomi szállodáját május 22-én újra megnyitja a vendégek előtt a The Three Corners Hotels & Resorts – tájékoztatta lapunkat Didier Lambrecht, a vállalat vezérigazgatója.

A lánc még a koronavírus-járvány alatt sem állt le teljesen, ugyanis a Marsa Alamban található négy szállodája jelenleg karanténhotelként működik, ami azt jelenti, hogy náluk vannak 14 napra elszállásolva szigorú szabályok betartása mellett a külföldről, így például New Yorkból és az Egyesült Arab Emirátusokból repatriált egyiptomi állampolgárok.

A nemrégiben bejelentett egyiptomi intézkedésekkel összhangban ugyanakkor hamarosan a szállodalánc másik négy szállodája Hurghadán, illetve El Gounán – a Rihana Resort, a Rihana Inn, az Ocean View és a Sunny Beach – megnyitja kapuit a turisták előtt.

Első körben csak belföldi vendégeket fogadnak, később, a nyár közepétől, amint a jogszabályok lehetővé teszik, a külföldiekre is számítanak – tudtuk meg Didier Lambrechttől.

Hamarosan újranyit a The Three Corners Rihana Resort, El Gouna

Fotó: The Three Corners Hotels

A lánc teljes mértékben felkészült a járvány okozta új helyzet biztonságos kezelésére, a dolgozók megkapták a szükséges felkészítést. Az újranyitáshoz szükséges lépéseket a hatóságokkal együtt, a helyi és nemzetközi szakmai szövetségek irányelveivel összhangban dolgozták ki.

Minden egyes szállodára külön, testre szabott terv érvényes, amely garantálja mind a vendégek, mind a dolgozók egészségét és biztonságát. A lánc szigorúan követi mindenben a WHO vonatkozó, "Operational considerations for COVID-19 management in the accommodation sector" előírásait – tájékoztatott a vezérigazgató.

A szállodákba érkező vendégeket a hotel munkatársai tájékoztatják az új biztonsági és higiéniai előírásokról, melyek megtalálhatók ezen a linken és a szállodalánc weboldalán is.

A Three Corners Hotels magyarországi szállodái is készülnek az újranyitásra, de a konkrét időpont még nincs meghatározva.

Didier Lambrecht azt is elmondta, hogy a vállalat az elmúlt két hónap során egyetlen dolgozójától sem vált meg, így mind az 1300 egyiptomi, mind a 60 magyarországi munkatársuk készen áll a házak újranyitására.