Tiltakozik a MUISZ a parlamenti belépők azonnali emelése ellen

 2014. június 05. 15:10

A beutaztató irodák a napokban levelet kaptak az Országgyűlés Közönségszolgálati Irodájától, melyben közlik, hogy július 1-jétől az eddigi 1700 forintos belépő árát 2000 forintra emelik. Az utaztatók tiltakoznak.

Mint mondják, az egész szezonra az eredeti áron ajánlották ki a Parlamentlátogatást külföldi partnereiknek, ezért az emelés ellentiltakoznak, és levélben fordultak az illetékes közönségszolgálati irodához.

 

Mint a levélben fogalmaznak, a szövetség felé több iroda is megdöbbenéssel jelezte a július 1-jétől életbe lépő csaknem 20 százalékos áremelést. A tagok nevében arra kérik az irodát, hogy ezen intézkedéstől ebben a formában tekintsenek el. Az árváltozást a partnerek felé már nem tudják érvényesíteni, ezért azt a magyar irodáknak kellene „lenyelniük". A MUISZ azt javasolja, hogy  az áremelést csak egy későbbi időponttól, legkorábban november 1-jétől vezessék be, hogy az irodáknak módja legyen azt partnereik felé továbbítani.

Hasonló a helyzet az Országház látogatást garantált túrák keretében kínáló irodáknál is, amelyek az ajánlott programokat szezononként sok ezer példányban, nagy költséggel kinyomtatják és külföldi partnereikkel az éves szerződéseket sokszor már a szezon kezdete előtt egy évvel aláírják. Ha a kinyomtatott programfüzetben szereplő árak időközben változnak, a prospektusok használhatatlanná válnak, azokat kénytelenek bezúzatni és magas költséggel újakat nyomtatni.