2025-ben nyílhat meg a Time Out Market Budapest a Corvin Palace-ban

Forrás: turizmus.com

 2024. április 17. 12:32

A 2025-ben megnyíló Time Out Market Budapest a tervek szerint a város legjobb kulináris és kulturális tehetségeinek ad majd otthont, díjnyertes szakácsoktól kezdve nagy jövőjű étterem-tulajdonosokig.

A Time Out Market Budapest a tervek szerint 2025-ben nyitja meg kapuit a Corvin Palace-ban a Blaha Lujza téren. A budapestiek által jól ismert áruház, amelynek története egészen 1926-ig nyúlik vissza, felújításával nemrég visszanyerte eredeti, neoklasszicista állapotát. A renoválás után az egykori áruház vegyes felhasználású ingatlanként újul meg, üzletekkel, szórakozási lehetőségekkel és egy hotellel.

A Time Out Market Budapest az első emeleten közel 2500 m2-es belső területen, illetve a tetőteraszon további 775 m2-es külső területen várja majd a vendégeket. 14 konyhának, négy bárnak, egy rendezvényteremnek és körülbelül 800 ülőhelynek ad majd otthont, így elegendő hely lesz a város és Magyarország ízeit képviselő kiváló kulináris és kulturális tehetségek ünneplésére. A vendégek díjnyertes szakácsok, kedvelt helyi kiválóságok és nagy jövő előtt álló étterem-tulajdonosok ételeit élvezhetik, illetve számos ital, köztük a legfantáziadúsabb mixológusok koktéljai közül választhatnak majd – írják közleményükben.

Amellett, hogy a Time Out Market célja a város legjobbjainak bemutatása, az is a filozófiájához tartozik, hogy a prominens hazai kulináris és kulturális élményeket mindenki számára elérhetővé tegye, és a vendégeket közösségi asztaloknál hozza össze egy különlegesen kialakított helyszínen.

Az egykori áruházban üzletek, szórakozó- és vendéglátóhelyek, valamint egy szálloda kap helyet

Fotó: Time Out Market

A közlemény szerint a Time Out Market gasztronómiai ajánlatának összeállítására a Time Out csapata egybegyűjti azoknak a helyeknek a listáját, amelyek a várost élénk kulináris színtérré teszik, majd kiválogatja ezek legizgalmasabb és legambiciózusabb vezető helyi képviselőit. Ennek a folyamatnak a része a város jelenlegi legjobbjainak felkutatása és kipróbálása, majd közülük a legeslegjobbak meghívása a piachoz való csatlakozásra. De nem csak „nagy nevekről” van szó. A város nagy jövő előtt álló, feltörekvő szakácsai és kedvelt rejtett gyöngyszemei is büszkén bemutatásra kerülnek majd.

Ez lesz a Time Out Market első helyszíne Magyarországon. Az első Time Out Market 2014-ben nyílt Lisszabonban a világ legelső gondos szerkesztéssel összeállított gasztro- és kulturális piacaként. Később további Time Out Marketek nyíltak világszerte, reflektorfénybe állítva a nekik otthont adó városok gasztronómiai és kulturális színterét és sokszínű tehetségeit. Annak ellenére, hogy ez a koncepció most már számos városban népszerű, minden Market kivitelezése kifejezetten helyi.

A Time Out Market a Time Out örökségében gyökerezik. A kiadvány 1968-ban indult útjára Londonból egy konyhaasztaltól, hogy segítsen az embereknek a városszerte felbukkanó új, izgalmas urbánus kultúrákat könnyebben felfedezni. Manapság helyi szakértő újságírók csapatai dolgoznak világszerte azon, hogy kiválogassák és összeállítsák a legjobb tennivalók, látnivalók és ennivalók listáját 59 ország 333 városában, majd ezeket honlapokon, a közösségi médián, videókban, hírlevelekben, podcastokban és élő eseményeken bemutassák. Ez a válogatás immár a Time Out Marketen életre is kel.