Tiszacsegére érkezik Csege személyhajó

Forrás: turizmus.com

 2015. április 21. 18:38

A Hajókirándulás.hu május 1-től új desztinációval bővíti kínálatát, melyben ezt megelőzően Tokaj, Szolnok és Szeged szerepelt. Az új kikötő Tiszacsege, ahonnan heti három nap (pénteken, szombaton, vasárnap) indulnak 1 órás sétahajó járatok, melyek útvonala a város környéki vizeket érinti.

A nyári idegenforgalmi szezonban szeretnének hosszabb távú utakat is meghirdetni, akár Tiszafüredre vagy Poroszlóra. A vállalkozás célkitűzése, hogy a 90-es évek végéig nagy hajós hagyományokkal rendelkező városokba újraindítsa a menetrend szerinti sétahajó forgalmat. Ennek eredményeképp először Tokajban, ezt követően Szegeden, tavalyelőtt pedig Szolnokon kezdték meg a személyhajózást. Évek óta kacérkodtak a gondolattal, hogy a nagy hagyományokkal rendelkező csegei kikötőből is indítsanak járatokat, azonban ez idáig, erre nem volt lehetőség.

 

A „Mahartos" időkben ez az állomás rendelkezett a legnagyobb vendégforgalommal, melyben nem kis része volt Kiss László tiszteletbeli kapitánynak, aki kiváló marketingesként, számos csoportot és rendezvényt hozott az itteni hajókra és a városba. A jelenlegi flottát két 120 férőhelyes vízibusz, egy 50 férőhelyes személyhajó, és egy kétszintes séta- és rendezvényhajó alkotja. Nem véletlen, hogy névadó településére hazaérkezik a Csege motoros, mivel mind méretében, mind adottságaival ez volt a legmegfelelőbb választás. Tiszacsegén is a már jól bevált recept szerint szeretnének hajózni, tehát pontosan betartani a menetrendet, garantált járatokkal akár 1 utassal is elindulni, de megfelelően rugalmasnak lenni az utazóközönséggel. A menetjegy árak és feltételek minden hajón azonosak, legkedveltebbek a családi jegyek.

A fejlesztés nem jöhetett volna létre, a város pozitív hozzáállása nélkül – emelik ki a szervezők.

Info: www.hajokirandulas.hu.