Tisztújításra készül a SKÅL International magyar tagozata

Forrás: turizmus.com

 2023. május 19. 08:12

A SKÅL International Hungary május 15-én tartotta tavaszi közgyűlését a Müpa Bohém rendezvénytermében, amelyről Jávorkai Péter, a SKÅL International Hungary elnöke tájékoztatta szerkesztőségünket.

Jávorkai Péter elnök közgyűlési beszámolója szerint a Covid-járvány következtében kismértékben lemorzsolódott taglétszám visszapótlása már csaknem teljes egészében sikerült. Beszélt a turisztikai szervezet 2022. évi rendezvényeiről, és az elért nemzetközi eredményekről, melyek közül kiemelkedett a világ legrégebbi, 90 évvel ezelőtt alapított klubjával, a SKÅL Parissal kötött twinning, azaz testvérklub-megállapodás. Idén folytatják az üzletileg aktív SKÅL-klubok megkeresését további „twinning”-ek megkötése céljából. A tagok számára fontos hír, hogy nemrég a 160 fős aktív üzletemberi tagsággal bíró SKÅL Hamburg is jelezte nyitottságát e téren. A tárgyalásokat – elsősorban a vízi turizmus, mint fő közös motívum mentén – az elnökség megkezdte. Ugyancsak folyamatban vannak a tárgyalások a SKÅL Tasmania klubbal, elsősorban a fenntarthatóság és a borturizmus témájában

A tavaszi közgyűlésen készült felvételen, balról jobbra: Darázs György alelnök, Kenderesy Nadin, a házigazda Eventrend ügyfélkapcsolati igazgatója, Jávorkai Péter elnök, Nyúl Erika alelnök

Fotó: SKÅL Hungary

.Az elnök kiemelte, hogy a SKÅL International Hungary Egyesület idei tervei között kiemelt helyen szerepel a taglétszám további bővítése. Ugyancsak fontos lenne a toborzás a turisztikai hallgatók köréből, hogy a nemzetközileg is erősödő Young Skal tagság nagyobb létszámban vegyen részt a klub működésében.

Jávorkai Péter bejelentette, hogy megkezdték az ősszel esedékes tisztújítás és a működés modernizálásának előkészítését. Szintén az őszi rendkívüli közgyűlés feladata lesz az alapszabály átfogó módosítása is, hogy a nemzetközi SKÅL-működésbeli fejleményeket mielőbb tükrözzék, illetve a napi működés terén a digitális elvárásokat is naprakészen teljesíteni tudja a szervezet.

A közgyűlésen Somogyi Zoltán, az Egyesület International Councillor tagja beszámolt a SKÅL International közelmúltban lezajlott nemzetközi működési reformjáról és aktuális, a magyar szervezetet is érintő ügyeiről.

Mivel a nemzetközi hibrid és online rendezvények térnyerése, továbbá a szolgáltatások járvány utáni drágulása miatt a nemzetközi kongresszust idén törölték, a SKÅL Hungary büdzséjében több lehetőség lesz az egyesület által szervezendő helyi- és régiós networking rendezvényeken való megjelenésre. Jávorkai Péter elnök szerkesztőségünknek azt is elmondta, hogy a múlt hónapban a Magyar Protokollosok Országos Egyesületével kötött stratégiai megállapodás után további hasonló együttműködési szerződések is létrejöhetnek más szakmai szervezetekkel, elsősorban a digitális turizmus terén.

A közgyűlésen a tagok elfogadták a szervezet 2022. évi beszámolóját és a 2023. évi tevékenységi és pénzügyi tervet.