Tisztújító közgyűlést tartott a kastélyszállodák szövetsége

Forrás: turizmus.com

 2021. október 20. 14:30

Valami régi, valami új, de mindenképpen zöld… – ez is lehetne az új mottója a Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetségének, amely október 18-án a tatai Kristály Imperial Hotelben tartotta tisztújító közgyűlését.

Az esemény helyszínéül szolgáló Kristály Imperial Hotel – Magyarország legrégebben működő szállodája – házigazdája, Tiba-Szőgyényi Andrea új tagja lett a szövetség vezetésének, és mostantól ő tölti be az alelnöki tisztséget. Az elnök személye és az elnökség többi tagja változatlan maradt, így a következő öt évben Gulyás Eszter vezetésével működik tovább a szervezet.

A személyes találkozóra hosszú idő után került újra sor, de a historikus épületek képviselői, valamint a támogató partnerek is optimistán tekintenek a jövőbe, remélve, hogy új terveik megvalósításának már nem lesz több akadálya. Ezek közül az egyik a pandémia előtt már vázlatosan eltervezett Green Castle minősítőrendszer kidolgozása, melynek logótervét is bemutatták. A szervezet tagjai hisznek benne, hogy a hagyományos kastélyüzemeltetés „zöld”, és mindent megtesznek azért, hogy egyre több fenntartható megoldást integráljanak a történelmi házakba (megújuló energia, elektromos autótöltők, szelektív hulladékgyűjtés és -kezelés stb.), és szeretnék ennek tényét hangsúlyosabban megjeleníteni.

A közgyűlés egyik előadása

Fotó: Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetsége

A szakmai munkát az e-Hotel Akadémia képviselőinek előadása zárta, ahol értékes információkat adtak át a dolgozók képzése és az online marketing aktualitásai kapcsán.