Tíz nap múlva indul a Miskolc Pass kártya

Forrás: turizmus.com

 2015. április 21. 17:48

24, 48, 72 és 120 órás turisztikai kártyával debütál 2015. május 1-jén a Miskolc Pass turisztikai kártyarendszer.

A kártyát használó vendégek többek között ingyenesen használhatják a tömegközlekedést, ingyenesen kereshetik fel egy-egy alkalommal a Barlangfürdőt és a miskolci strandokat, látogathatnak el a Diósgyőri Várba és a múzeumokba, valamint az egyik, szabadon választott lillafüredi barlangba is ingyen mehetnek be, miközben számos turisztikai szolgáltatónál további kedvezményeket is igénybe lehet venni.A Best of Taxi-nál 240 Ft helyett 160 Ft/ km áron lehet utazni, miközben a kisvasúton is ingyenesen lehet utazni egy alkalommal, egy útra. A kedvezmények mértéke akár 23.000 Ft értékű is lehet, amely folyamatosan bővül újabb és újabb kártyaelfogadó helyekkel. A kártyák minden esetben 1 főre érvényesek.

 

A turisztikai kártyák nemcsak az ide érkezőknek, hanem a miskolciaknak is hasznosak lehetnek, hiszen számos alkalommal előfordul, hogy vendégekkel, családdal, barátokkal keressük fel a miskolci attrakciókat. Hogy ez a program minél érdekesebb legyen, a kártyával Aggtelekre, a cseppkőbarlangokba, illetve a harsányisópincébe is kedvezménnyel lehet ellátogatni.

A turistáknak szóló kártyatípusok mellett a TDM szervezet elindítja a rekreációs célokat szolgáló 365 napos Miskolc Pass kártyát is, amit kizárólag miskolci lakcímkártyával lehet megvásárolni, illetve használni. Ez a kártyatípus nem tartalmazza az ingyenes közösségi közlekedést, azonban minden más kedvezményt igen – tehát a múzeumok, fürdők egyszeri meglátogatására ugyanúgy lehetőség nyílik ezzel a kártyatípussal is, mint a turisztikai kártyákkal. Aki pedig nem akarja az ingyenes rekreációs programokat igénybe venni, azok számára egy olcsóbb rekreációs kártyát is kínál a TDM, amelynek felmutatásával a miskolci attrakcióknál, turisztikai szolgáltatóknál 10-30%-os kedvezményeket kaphatnak 365 napon keresztül a miskolciak.

 

A kártyák megvásárolhatók a TDM információs irodáiban, valamint a csatlakozó turisztikai szolgáltatóknál és látnivalóknál is 2015. május 1-jétől, az alábbi áron:

24 órás Miskolc Pass Turisztikai kártya: 6500 Ft

48 órás Miskolc Pass Turisztikai kártya: 10500 Ft

72 órás Miskolc Pass Turisztikai kártya: 14300 Ft

120 órás Miskolc Pass Turisztikai kártya: 16000 Ft

365 napos Miskolc Pass Kártya ingyenes szolgáltatásokkal: 6500 Ft

365 napos Miskolc Passs Kártya ingyenes szolgáltatások nélkül, százalékos kedvezményekkel: 2700 Ft

Az igénybe vehető szolgáltatások, kedvezmények a www.hellomiskolc.hu oldalon 2015. április 23-tól érhetőek el teljes körűen.