Tizenegy engedélyezett pénztárgép

Forrás: MTI

 2013. augusztus 30. 20:38

Újabb online adatkapcsolatra képes pénztárgép típusok kapták meg a forgalmazási engedélyt.

Újabb online adatkapcsolatra képes pénztárgép típusok kapták meg a forgalmazási engedélyt, így a pénztárgépcserére kötelezettek már tizenegy gép közül válogathatnak - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint csütörtökön a Laurel Számítástechnikai Kft., a Montel Informatika Kft., a Micra-Metripond Kft. és a LA Pénztárgép kft. egy-egy új JOTA típusú pénztárgépre kapott forgalmazási engedélyt a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivataltól, és még további kiskasszás kérelmek elbírálása van folyamatban.

A vállalkozók terheinek csökkentésére figyelemmel a kormány a "kisboltosok" átállását gépenként 50 ezer forinttal támogatja: az 500 millió forint éves árbevétel alatti vállalkozásoknál legfeljebb 5 pénztárgép cseréje azonnali támogatásban részesül - emlékeztetnek a közleményben.

Annak érdekében, hogy minél alacsonyabb áron lehessen hozzájutni a pénztárgépekhez, a nemzetgazdasági tárca valamennyi engedéllyel rendelkező forgalmazó részére de minimis támogatást ajánl azzal a feltétellel, hogy legalább 10.000 darab gépet legfeljebb nettó százezer forintos áron értékesít. A támogatás maximális összege forgalmazónként legfeljebb 200 ezer euró lehet - tette hozzá a minisztérium.

Jelenleg öt forgalmazó, a LA Pénztárgép kft., az Alt Cash Kft., a Laurel Számítástechnikai Kft., a Micra-Metripond Kft. és a Montel Informatika Kft. kínál az online adatkapcsolatra alkalmas pénztárgépeket.