Tizenhárom séf alkotása

Forrás: turizmus.com

 2018. április 25. 18:44

A Bonvital Wellness & Gastro Hotel Hévíz a’la carte éttermében, a Brix Bistroban egy egyedülálló estén vehettek részt az érdeklődők.

A Farkas Bálint kezdeményezte összefogásnak köszönhetően szervezték meg ezt a különleges vacsorát, a 6-fogásos menüsor 12 hévízi szakember és Zámbó Tibor mesterszakács közreműködésével került az asztalokra, a hozzá passzoló borsorral, a résztvevő közel 90 vendég nagy megelégedésére.

Az ötletgazda, Farkas Bálint, a Brix Bistro séfje németországi munkavégzés után tért haza korábbi városába, Hévízre, és tavaly szeptembertől vette át az étterem konyhájának vezetését, illetve kreatív feladatokat egyaránt. A célja az ismerkedésen és baráti összefogáson túl az örömfőzés volt, szakmailag magas színvonalon.

A 13 séf egyik alkotása

Fotó: turizmus.com

Párokat alkotva főzték le a séfek a különböző fogásokat, melynek irányvonalát, koncepcióját a „házigazda” adta meg, így tervezik ezt a jövőben is, a többi helyszínen is. Tervei szerint évente 2 alkalommal ismétlődne az esemény.

A Brix Bistro teltházzal üzemelt az est folyamán. A séfek egyetértenek abban, hogy a beszélgetéseik során a rengeteg közös téma mellett az is kiderült, hogy ez a kezdeményezés túlmutat az egyestés, jó hangulatú együttléten, akár a hétköznapjaikban is segíti, építi szakmai munkájukat és természetesen személyes (baráti) kapcsolatukat.

Az estén élő kivetítés volt a konyhai munkákról, profi fotós és a Keszthelyi TV munkatársai is jelen voltak.

A következő, hévízi 13 Séf esemény várhatóan 2018. október 13-án lesz, tartva a számmisztikát, mindig 13-ai dátumra tervezik a szakemberek a különleges gasztronómiai utazásukat, minden alkalommal más téma köré szőve az ételsort.

Kapcsolódó cikkek

Indul a szezon a Balatonon

2018. április 20.