Tízéves a kecskeméti Four Points by Sheraton

Szerző: Szebeni Zsolt

Forrás: turizmus.com

 2023. május 09. 05:33

Május 8-án ünnepi köszöntőkkel, különleges zenei produkcióval és vacsorával várták a születésnapra meghívott vendégeket.
Juszkó Anita szállodaigazgató köszöntőjéből megtudhattuk többek között, hogy a KÉSZ Csoport tulajdonában álló létesítmény az elmúlt években számos neves turisztikai elismerést nyert el és egy Építészeti Nívódíjban is részesült.

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere (b) és Juszkó Anita, a szálloda igazgatója (j) az ünnepi műsor megkezdése előtti pillanatokban.

Fotó: Noszlopy Miklós – keol.hu

A szálloda kialakításakor kiemelt cél volt, hogy az épület jól illeszkedjen a helyi kultúrkörnyezetbe. A KÉSZ Csoport a kortárs művészet elkötelezett támogatójaként, a K-ARTS Művészeti Alapítvány működtetőjeként saját művészeti gyűjteményét is bevitte az épületbe. Már a parkolóban acélból és vasból készült műalkotások fogadják a vendégeket, akik a hotel belső tereiben is számos helyen láthatnak műalkotásokat, a szobák falain pedig népmesei motívumokat, jeleneteket.

A környezethez való kötődést erősíti a várost szimbolizáló kajszibarack fák sora az épület körül.

Varga Mihály, a tulajdonos KÉSZ Csoport alapítója (j) mondott pohárköszöntőt. Az est műsorvezetője Knézy Jenő (b) volt.

Fotó: Noszlopy Miklós – keol.hu

Megtudhattuk azt is, hogy a vidék egyik meghatározó konferenciaszállodájának üzemeltetői elkötelezettek fenntarthatósági törekvéseik erősítésében.
Végül, de nem utolsó sorban, a pandémia után, az újranyitás óta folyamatosan emelkedik a vendégek és a vendégéjszakák száma, s kiemelkedően eredményes évet vár a 136 szobás konferenciaszálloda menedzsmentje.

A Bodor Tibor Kulturális Egyesület alelnöke, a látássérült zongorista, Helle Maximilian kísérte Gallusz Nikolettet.

Fotó: Noszlopy Miklós – keol.hu

A fogadással záruló est meghívott vendégei között volt a szálloda nyitó-igazgatója, Polgár Tibor, valamint Kecskemét város turisztikai, gazdasági és politikai életének számos meghatározó szereplője.