Elindult az asztalfoglalás az Országos Étterem Hétre

Forrás: turizmus.com

 2020. február 19. 20:33

Március 6. és 15. között, a korábbi években megszokottnál hosszabban ismerkedhetnek kiváló éttermek kínálatával az érdeklődők országszerte. Marokkói bárány, ausztrál wagyu steak és szarvasburger is található az Országos Étterem Hét kínálatában.

Az Országos Étterem Hét tavaszi programja a megnövekedett érdeklődés miatt a szokásosnál hosszabb ideig lesz elérhető. Március 6-tól 15-ig ismerkedhetnek a program látogatói a legkülönfélébb konyhákkal, minőségi fogásokkal, precízen összeállított menüsorokkal az ország kiváló éttermeiben, méghozzá előnyös menüárakon.

Soha annyi étterem között nem válogathattak a vendégek, mint most: a tavaszi programba több mint 20 új helyszín kapcsolódott be, s ezekkel együtt összesen 140 vendéglátóhelyre lehet asztalt foglalni az országban. Számos olyan étterem is szerepel a résztvevők között, amely több gasztrokiadvány vagy rangsor alapján is az 50 legjobb magyarországi étterem közé tartozik.

Országszerte 140 étteremben lehet asztalt foglalni

Fotó: Országos Étterem Hét

A kiváló séfek által kidolgozott menüsorok között találhatunk hagyományos magyar ételeket és alapanyagokat, mint például a rántott borjúfej vagy az őzragu leves, de ezek újragondolt, modern verziója is fellép, mint a savanyú vetrece szarvasból vagy szarvasburger fekete zsemlében. Megkóstolhatjuk más európai országok és távolabbi tájak egzotikus ételeit is: marokkói bárány, ausztrál wagyu steak, békacomb vagy a Charolais hátszín füstölt libamáj habbal szintén szerepel a fogások között. A halak és tenger gyümölcsei szekció is erősre sikerült: polip paprikás, rák consommé, cápa steak és a Surf & Turf bizonyítja, hogy a vendéglátók valóban kínálatuk legjavát komponálták háromfogásos menüsorokká erre a tíz napra.

A menüsorok 3 kategóriában, 3900 forintos, 4900 forintos és 5900 forintos áron kaphatók. Az előzetes asztalfoglalás február 19-én indult a www.etteremhet.hu oldalon.