Több évig is eltarthat az amerikai szállodaipar teljes helyreállása

Forrás: turizmus.com

 2022. február 14. 11:12

2022-ben folytatódik az amerikai szállodaipar újjáéledése, de a teljes fellendülés még több évnyi távolságra van - derül ki az Amerikai Szállodák és Szálláshely-szolgáltatók Szövetségének (AHLA) 2022-re vonatkozó előrejelzéséből.

A jelentés legfontosabb megállapításai szerint az amerikai szállodák és egyéb szálláshelyek kihasználtsága és szobaárbevétele az előrejelzések szerint 2022-ben már megközelítheti a 2019-es szintet, a járulékos bevételeket - ideértve az étel- és italfogyasztást, valamint a terembérletet - illetően ugyanakkor kevésbé optimista a szövetség - számol be az anyagról a VIMOSZ legutóbbi hírlevele.

New York egyik ikonikus szállodája, a Waldorf Astoria

Fotó: 123rf.com

Az amerikai szállodák csak a szobaár-bevételekből összesen 111,8 milliárd dollárt veszítettek 2020 és 2021 folyamán.

Az előrejelzés szerint a szabadidős utazók továbbra is a fellendülés motorjai lesznek: 2019-ben az üzleti utazók az iparág szobaár-bevételének 52,5%-át tették ki; 2022-ben az előrejelzések szerint ez az arány csak 43,6% lesz.

Az üzleti utazások száma várhatóan az idei év nagy részében még több mint 20%-kal csökken az USA-ban, míg az üzleti találkozók és rendezvények csak 58%-a tér vissza várhatóan.

A vendégszegmensek változása - ideértve az üzleti és a szabadidős utazást vegyítő utazók számának gyors növekedését -, hatással lesz a szállodák működésére.

Egy, a globális üzleti utazók körében végzett tanulmány szerint 89%-uk a következő tizenkét hónapban üzleti útjaik mellé egy privát nyaralást is be akar iktatni. A jelentés szerint az utazók ma már nemcsak az árra és a helyszín minőségére, hanem a tisztaságra, a fenntarthatósági értékekre és hatásokra is összpontosítanak, és digitalizáltabb szolgáltatást várnak el.

Más alágazatokhoz hasonlóan a szállodák is jelentős munkaerőhiánnyal küzdenek, ami hatással lehet a fellendülésre. A világjárvány 10 évnyi munkahely-bővülést törölt el.

Az AHLA új, országos, többcsatornás reklámkampányt is indít, hogy segítsen betölteni a szállodaiparban üresen maradt több százezer állást.

 

A tavaly nyáron elindított "The Hotel Industry: A Place to Stay" program célja, hogy segítsen az álláskeresőknek felfedezni a több mint 200 karrierlehetőséget és a számos előnyt, amelyet a szállodaipar kínál, beleértve a versenyképes béreket, a juttatásokat, a rugalmas időbeosztást és az utazási lehetőségeket.