Több mint 1000 betegen segít a HotelHero és a MSZÉSZ országos véradó kampánya

Forrás: turizmus.com

 2021. július 08. 16:41

A HotelHero és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége felhívására június 10. és 30. között országszerte 14 szálloda biztosított helyszínt véradáshoz. A szállodai és éttermi szakma képviselőin kívül a helyi lakosság, sőt időnként még a szállodák vendégei is csatlakoztak az akcióhoz. A két hét alatt 362 sikeres véradásra került sor.

Az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSz) tájékoztatása szerint egy egységnyi vérrel (450 ml) 3 beteg életét segíthetjük, így az akcióval a két szervezet és a véradók több mint 1000 beteg gyógyulásához járulhattak hozzá - írta a HotelHero szerkesztőségünknek is eljuttatott sajtóközleményében.

A szervezők egyúttal megköszönték a helyszínt biztosító szállodáknak az esemény befogadását, a Magyar Vöröskereszt és az OVSz munkatársainak a véradás megszervezését és lebonyolítását, a bátor véradóknak pedig az önzetlen segítséget.

veradas

A kampány keretében 14 hotelben 362 sikeres véradást regisztráltak

Fotó: HotelHero

Jelezték, hogy aki esetleg lemaradt a lehetőségről, de szívesen segítene véradással, az a Magyar Vöröskereszt "A véreddel életet menthetsz! Nyáron is! – TE ADOD?" című nyári véradókampánya keretében megteheti. A kampány részleteiről a szervezet honlapja ad részletes tájékoztatást.