Több mint 1200 év után bezárt Anglia legrégebbi kocsmája

Forrás: turizmus.com

 2022. február 08. 17:18

A Guinness Rekordok Könyve szerint az Egyesült Királyságban a hertfordshire-i Ye Olde Fighting Cocks a legrégebbi kocsma, amely 1229 éve, 793-ban nyitotta meg kapuit. Most azonban be kellett zárnia, miután az üzemeltető csődöt jelentett.

A St. Albansban található pub üzemeltetője múlt hét pénteken jelentette be, hogy nem tud tovább nyitva tartani. A pénzügyi nehézségek okaként – számos más, történelmi brit kocsmához hasonlóan – a világjárványt és az annak következtében kialakult "rendkívül nehéz kereskedelmi feltételeket" nevezte meg – írja a Food&Wine.

angolkocsma

A koronavírus okozta nehézségek miatt zárt be a legrégebbi angol kocsma, amely 793-ban nyitotta meg kapuit

Fotó: Ye Olde Fighting Cocks/Facebook

"A csapatommal együtt mindent megtettünk azért, hogy a pubot fenntartsuk. Az elmúlt két év azonban példátlan volt a vendéglátóipar számára, és hiába mozgattunk meg minden követ, hogy a többszörösen díjnyertes pub a jövőben is folytathassa tevékenységét, be kellett zárnunk" – írta Facebook-bejegyzésében Christo Tofalli, aki a pubot vezette.

"Mondanom sem kell, hogy összetört a szívem: ez a kocsma sokkal többet jelentett számomra, mint egy üzlet, és megtisztelve érzem magam, hogy akár csak egy kis szerepet is játszhattam a történetében" – tette hozzá.

A több mint 1200 éves Ye Olde Fighting Cocks – amely a híresztelések szerint jelenlegi nevét azért kapta, mert a 19. század végén kakasviadalokat is rendeztek benne – bezárása azonban úgy tűnik, csak ideiglenes lesz.Az ingatlan tulajdonosa a Mitchells and Butlers, az Egyesült Királyság egyik legnagyobb kocsmacsoportja, amely a BBC-nek elmondta, hogy a jövőben új csapattal tervezi tovább működtetni a kocsmát. Tofalli megerősítette ezt a hírt, és a következőket mondta a BBC-nek: "Keressük a legjobb lehetőséget a pub számára. Új tulajdonosokkal fog újra megnyílni, de remélem, hogy egy kicsit megtartják a jelenlegi szellemiségét."