Több mint 190 millió forintot csoportosítottak át a Bocuse d'Or döntőjére

Forrás: MTI

 2014. október 11. 13:42

A kormány 191 millió forint átcsoportosítását rendelte el a 2016-os Bocuse d'Or szakácsolimpia európai döntőjének budapesti megrendezésére, az erről szóló határozat a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg.

A határozat szerint az összeget a Magyar Bocuse d'Or Akadémia Egyesület kaphatja meg.

A kormány arról is döntött, hogy "Magyarország 2015. évi központi költségvetésében a Bocuse d'Or szakácsverseny 2016. évi európai döntője megrendezéséhez még szükséges további forrás" álljon rendelkezésre.

Májusban Stockholmban jelentették be, hogy a neves szakácsverseny európai döntőjét Budapest rendezheti 2016-ban.

A kulináris világ legnagyobb presztízsű szakmai rendezvénye több mint 20 évvel ezelőtt indult, azóta kétévente kontinentális, majd minden második évben világszinten rendezik meg.

Az európai forduló rendezési jogának elnyerése hatalmas jelentőségű és komoly marketingértéket jelent Magyarországnak, segíti a gasztronómia területén is egyre fontosabbá váló minőség elterjedését, a szakma elismerését - közölte májusban a Nemzetgazdasági Minisztérium akkori államtitkára, Komoróczki István.

Az idei európai fordulón Magyarországot Molnár Gábor és csapata képviselte, akik a 9. helyet elérve bejutottak a nemzetközi döntőbe, amelyet 2015 januárjában Lyonban rendeznek meg. A korábbi Bocuse d'Or nemzetközi versenyen Széll Tamás és csapata képviselte Magyarországot, akik az európai fordulón a 9., a világversenyen pedig a 10. helyet szerezték meg.