Több mint 700 millió forintból bővíti kerékpárút-hálózatát Eger

Forrás: MTI

 2015. június 02. 16:59

Mintegy 720 millió forintból bővíti kerékpárút-hálózatát Eger, amely az év végéig eléri a bükki kijelöléses szakaszt - tájékoztatta a Média Eger Nonprofit Kft. az MTI-t.

Közlésük szerint a város vezette konzorcium, amelynek tagja az EVAT Zrt. és az Agria Adu Kft. is, az Észak-Magyarországi Operatív Program keretében nyert 500 millió forintot. Ezt az összeget egészítette ki Eger 220 millió forinttal.

A Kerékpárral a Bükkön át - Kerékpárral a városon át projekt keretében Eger - a meglévő szigetszerű kerékpárutak összekötésével - összefüggő hálózatot épít ki az év végéig. Ez a déli, egerszalóki elágazótól vezet a megyeszékhelyen keresztül a már meglévő, Felsőtárkányig tartó kerékpárútig, majd innen tovább a bükki, kijelöléses szakaszon át egészen Lillafüredig, illetve Miskolctapolcáig.

A Bükkben - ahol az országos közút mentén kitáblázott kerékpáros útvonal áll rendelkezésre - tíz kilométerenként kerékpáros pihenőket hoznak létre. Egerben megépül mintegy tíz kilométernyi kerékpárút, KRESZ táblákat helyeznek ki és akadálymentes útszegélyeket is létesítenek.

Közleményükben felidézik: Egerben jelenleg 4,2 kilométernyi, nem összefüggő kerékpárút áll rendelkezésre.