Több mint paprika és Piroschka, avagy a magyar gasztroforradalom

Forrás: turizmus.com

 2015. március 05. 21:08

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai aktivitásainak eredményeként több nívós gasztronómiai összeállítás is megjelent az elmúlt időszakban Magyarországról osztrák lapokban.

Ausztria piacvezető kulináris témájú magazinja, a Genuss legfrissebb számában Több mint paprika & Piroska címmel jelent meg egy exkluzív összeállítás, amely bennfentes részletességgel mutatja be azt az utat, amelyet a magyar konyha az elmúlt évtizedek puszta imázsától a mai Gourmet-nemzet imázsig bejárt. A kínált receptúra mellett étteremajánlókat is tartalmazó írás vélhetőleg sok osztrák olvasóban ébreszt kedvet a magyarországi kulináris kalandozáshoz. A cikk teljes terjedelemben letölthető és elolvasható az MT Zrt. ausztriai képviseltének honlapjáról.

Az MT Zrt. kulináris tanulmányútjai alapján az ÖGZ szaklap a közelmúltban már foglalkozott a „magyar gasztronómiai forradalommal", amikor a folyóirat szakavatott újságírója Széll Tamás és Bock József példáján keresztül részletesen beszámolt az elmúlt pár évben bekövetkezett változásokról, amely alapján Magyarország mára a világ gasztronómiai nagyhatalmai között foglal helyet. A cikk a lyoni Bocuse-d'Or világversenyen elért magyar szereplést méltatva kiemeli, hogy a magyar vendéglátás nagy jövő előtt áll.

Korábban ugyancsak hasonló hangvételben, 5 oldalas turistacsalogató cikk látott napvilágot Ausztria másik meghatározó gasztronómiai magazinjában, a GUSTO-ban.