Több szabad szálláshely lett a magyar meccsek francia helyszínein

Forrás: turizmus.com

 2016. június 09. 11:57

Csökkent az érdeklődés a foci-Eb iránt, de még mindig a magyarok a leglelkesebbek, legalábbis ami a szálláskereséseket illeti – állapította meg a Trivago friss felmérésében.

A szálláskereső weboldal áprilisban készített felmérése szerint a magyarok által a bajnokság idejére leadott szálláskeresések 41 százaléka a foci Eb helyszíneire irányult. Azóta is sokkal nagyobb arányban érdeklődünk az Eb helyszínei iránt, mint bármely más nemzet szurkolói, de a keresettség – az utolsó másfél hónapot is figyelembe véve – jelentősen csökkent.

A június 10. és július 10. közötti időszakra a magyarok által az elmúlt fél évben leadott összes szálláskeresés már „csak" 26 százaléka irányul az Európa-bajnokságnak otthont adó tíz francia városra. Bennünket a legfrissebb adatok szerint az északír, az osztrák és a svájci szurkolók követnek. Az érdeklődés egyébként más nemzetek szurkolói esetében is csökkent: az osztrákok körében 24 százalékról 16-ra, a szlovákoknál 23 százalékról 11-re, a lengyeleknél pedig 20-ról 11 százalékra esett.

 

Ezzel párhuzamosan azonban nőtt a magyar válogatott meccseinek otthont adó három város szabad szálláshelyeinek száma a Trivagón. Másfél hónappal ezelőtt Bordeaux-ban az osztrák–magyar meccs napjára a helyi szállások mindössze 4 százaléka volt elérhető a szálláskeresőn, az Izland elleni meccs helyszínén, Marseille-ben is 96 százalékos volt a foglaltság június 18-án. Lyonban a magyar–portugál összecsapás idejére, június 22-re a szálláshelyek 13 százaléka volt szabad. Jelenleg a bordeaux-i szállások 12 százaléka, a marseille-i helyek 14 százaléka még foglalható, Lyonban pedig 24 százalékos a szabad szálláshelyek aránya, tehát mindhárom városban több szoba kiadó, mint áprilisban.

Annak, hogy most magasabb az elérhető szálláshelyek száma, mint korábban, több oka lehet. Vannak olyan szállások, ahol az utolsó pillanatra is tartogatnak szobákat, melyeket csak most hirdetnek meg. Emellett az is lehetséges, hogy a foglalások lemondása miatt szabadultak fel további szálláshelyek a legutóbbi felmérés óta – nyilatkozta Hermann Eszter, a Trivago.hu sajtókapcsolatokért felelős munkatársa.