Több tonna élelmiszert mentettek meg a gyerekek a Club Tihany Resortban

Forrás: turizmus.com

 2022. október 03. 11:08

Sikerrel vizsgázott az élelmiszer-takarékossági program, amelynek célja a büféasztalos reggelik és vacsorák során feleslegesen kidobott ételek megmentése, és az ezzel járó veszélyes hulladék kezeléséből származó karbon-lábnyom csökkentése volt.

A Club Tihany Resort 2022. évi fejlesztési tervében a szobák és a közös területek felújítása mellett az energiahatékonyság növelése és az élelmiszer-takarékosság bevezetése volt a cél.

A szektorban jellemző gyakorlat a büféasztalos reggeli és vacsora, amely az egyik legnagyobb hulladék-termelő tevékenység, hiszen itt a vendégek belátására, illetve mérsékletességére van bízva, hogy milyen mennyiségű ételt vesznek magukhoz, és ebből mennyi kerül ténylegesen elfogyasztásra, és mennyi megy a hulladékba.

A kidobásra kerülő élelmiszert ebben formában már csak veszélyes hulladékként lehet kezelni, amelynek megsemmisítése évente több tonna CO2-vel terheli a környezetet.Az idén bevezetett programban a gyerekek minden reggeli és vacsora során egy darab tokent kaptak, amennyiben megfeleltek az "üres tányér" kihívásnak, azaz csak annyi ételt szedtek, amennyit el is fogyasztottak. A tokeneket végül játékokra és ajándéktárgyakra válthatták be a szálloda boltjában.

hotelgyerek_123rf

Az élelmiszer-takarékossági programban a gyerekek minden étkezésnél egy darab tokent kaptak, ha csak annyit szedtek maguknak az ételből, amit meg is ettek

Fotó: 123rf.com

"Közel 12 ezer gyereket láthattunk vendégül idén, így kiemelten fontos volt számunkra, hogy ne csak szórakoztató programokkal, hanem edukációs célú aktivitásokkal is készüljünk. A többezer beváltott token is mutatja, hogy a gyerekek jó partnereink lettek, és általuk a család minden tagja részt vett az élelmiszer-takarékosságban, és így környezetünk védelmében" - mondta el Tóth Mihály, a szálloda marketingvezetője.