Több vendéget fogadtak a falusi szálláshelyek

Forrás: turizmus.com

 2015. június 18. 12:47

A KSH legfrissebb jelentése alapján 2014-ben – több éves csökkenő tendencia után – határozott emelkedés jellemezte a falusi szálláshelyek vendégforgalmát. A legnépszerűbb régió továbbra is Észak-Magyarország.

A vendégek számában országosan 10 százalék feletti növekedés tapasztalható, a vendégéjszakák tekintetében pedig szintén hasonló emelkedés figyelhető meg. A falusi vendégházaknál így közel 133 ezer vendég csaknem 374 ezer éjszakát töltött el. A bővülés minden turisztikai régiót érintett, melyek közül a legnépszerűbb továbbra is Észak-Magyarország – adta hírül a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ)

A falusi szálláshelyek számában 2013-hoz képest 5 százalékos csökkenés jellemezte a szektort, 2014-ben 2805 vendégház üzemelt. A vendégek számának határozott emelkedése és a kínálat kismértékű csökkenése így azt eredményezte, hogy az egy szálláshelyre jutó vendégek száma érezhetően növekedett.

A FATOSZ bízik benne, hogy a pozitív tendencia folytatódik, és mindent megtesz a falusi szálláshelyek, valamint a napraforgós Nemzeti Tanúsító Védjegy minél szélesebb körben történő népszerűsítése érdekében.