Több vendéget hozott a felújítás a Fritz Borház és Panziónak

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2020. február 19. 10:33

A közel 20 éve megnyitott Fritz Borház és Panziónak kapóra jött a Kisfaludy-program: Szekszárd egyre népszerűbb úti cél, ahol folyamatosan nő a vendégforgalom és a színvonalas szálláshelyek iránti igény.

A projekt elsődleges célja a Decsi Aranydombon elhelyezkedő, bejáratott vendégkörrel rendelkező panzióminőségének emelése, és a meglévő szolgáltatásainak bővítése volt, a kereslet igényeinek megfelelően.

Fritz Borház és Panzió Decsen

Fotó: Fritz Panzió

„Panziónk 3 darab, két légteres apartmannal és 6 szobával, összesen 27 férőhellyel üzemel. A Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukcióban elnyert összeget elsősorban lakóegységeink modernizálására fordítottuk, hiszen a nyitás óta eltelt közel két évtizedben ezek meglehetősen megkoptak, elöregedtek” – magyarázta szerkesztőségünknek Fritz József alapító-tulajdonos.

A tavaly januárban befejezett munkálatok teljes költségvetése 45 millió forintra rúgott, a támogatás – 70 százalékos intenzitás mellett – közel 28 millió forintot tett ki.

Esküvői helyszínként is ideális a borház

Fotó: Fritz Panzió

 

Régi-új szobák

A pályázat révén lehetőségünk nyílt a fürdőszobák teljes megújítására, a szobákban kicserélték a hajópadló-burkolatot, új tévékészülékeket és széfeket vásároltak.

A miliő megújult, de a stílus a régi maradt: kézzel festett bútorokkal, hagyományos, vidéki hangulatú berendezéssel várják vendégeiket, illeszkedve a panziót körülvevő 30 hektáros szőlőbirtok hangulatához.

A szobákba – melyekben természetesen a klíma és az internet kényelméről sem kell lemondani – új tájékoztató brossúrákat helyeztek el. A beruházás keretében sor került a padlástér lég- és klímatechnikai felújítására, korszerűsítették a vendéglátóhely konyháját, az energetikai korszerűsítés jegyében az izzókat LED-égőkre cserélték a komplexum teljes területén.

Kézzel festett bútorok és hagyományos, vidéki hangulatú berendezés a szobákban

Fotó: Fritz Panzió

 

Sokszínű kínálat, megújult honlap

Csomagajánlataikba igyekeztek beledolgozni a környékre jellemző programokat: a gyertyafényes borkóstoló mindig szerepel az ajánlatukban, ennek során aranyérmes palackos boraikat kínálják a vendégeknek, a programot gyakran zenés műsorral egészítik ki. A pályázat keretében vásárolt kerékpárokkal a dimbes-dombos vidék immár két keréken is felfedezhető.

A szabadidős turisták mellett a Fritz Panzióban a céges rendezvények száma is igen magas, és egyre többen választják őket esküvői helyszínként is: az idén 22 lakodalmat tartanak náluk.

A rendezvényekhez méltó környezetet biztosít különleges hangulatú, több helyiségből álló éttermük, ahol télen 350, nyáron 550 vendéget tudnak egy időben kiszolgálni.

Megújult honlapjuk nemcsak részletesen bemutatja a birtok, a borászat, a panzió és az étterem szolgáltatásait, közvetlen foglalásra is lehetőséget kínál, jelentősen segítve az értékesítési munkát.

A borvidékre jellemző zamatos borok évről évre több vendéget vonzanak

Fotó: Fritz Panzió

 

Természetközeli élmények

A beruházás befejezése óta eltelt egy év tapasztalatai egyértelműen pozitívak: a tavalyi évhez képest forgalmuk 10 százalékkal bővült, és az áraikat is emelni tudják, a szállás tekintetében a következő hónapban mintegy 10 százalékos emelést hajtanak végre.

A tulajdonos hangsúlyozta: a mostani pályázat során a meglévő kapacitások tökéletesítésére törekedtek, mivel azonban a környéken óriási az igény a színvonalas szálláshelyekre, egy későbbi ütemben a panzió bővítésére is sor kerülhet. A város gazdag kulturális kínálata és a borvidékre jellemző, zamatos borok ugyanis évről-évre több vendéget vonzanak erre a vidékre.

Szekszárd kulturális lehetőségekkel, a Gemenci-erdő kisvasutazási lehetőséggel és természetközeli élményekkel hív, a Szálkai-tavak fürdésre, horgászatra kínálnak lehetőséget.

A hangulatos borospince gyertyafényes borkóstolók helyszíne

Fotó: Fritz Panzió