Többfrontos városfejlesztésbe kezd Hajdúszoboszló

Forrás: turizmus.com/HAON

 2020. szeptember 07. 13:42

A turisztikai övezet látványos megújulását, de Hajdúszoboszló más részeinek előrelépését is ígérte az következő évekre a HAON Hajdú megyei Hírportálnak nyilatkozó Czeglédi Gyula polgármester.

Hajdúszoboszló múlt év őszén megválasztott polgármestere – korábban a Hungarospa vezérigazgatója – jól tudja, mit jelent a fürdő, a gyógyvíz a városnak, a helyieknek és a turistáknak.

Mint nyilatkozta: „a város meghatározó gazdasági ereje a turizmus és annak alapja a gyógyvíz. Hajdúszoboszló turizmusa és a vendégforgalom töretlenül fejlődik 2008 óta, a fürdőben és környezetében egyre több beruházás valósult meg. Ezek közé tartozik például az Aqua-Palace Élményfürdő, Extrém csúszdapark, valamint a fürdő környékén létrejött díszpark is.” A városatya arra is emlékeztetett, hogy több mint ezer magánszálláshely-vállalkozó működik a fürdővárosban, akik a nyár folyamán lezajlott Kisfaludy pályázat keretében – mintegy 700 sikeres pályázat eredményeként – fejlesztéseket, felújításokat hajtanak végre. Ezenkívül több szálloda is megújult, valamint egyre több apartmanház is létesül a városban. A turizmusban tehát szinte minden család érintett valamilyen módon.

Czeglédi Gyula polgármester

Fotó: turizmus.com

A jövő évi fejlesztések fókuszában továbbra is a turizmus áll, mint Czeglédi Gyula rámutat, kiemelten fontos, hogy az elindított Gyógyhelyi fejlesztés keretében a szállodasor felújítása megtörténjen.

A turizmust érintő beruházások közül kiemeli a Hungarospa strandfürdő területén jelenleg folyó 3 milliárdos beruházást, amely révén Prémium Zóna jön létre a csónakázó mentén másfél milliárd forintos állami támogatással.

A GINOP által finanszírozott Gyógyhelyi fejlesztés kivitelezési munkálatai az ősz folyamán elkezdődnek – a beruházásra jelenleg 1,2 milliárd forint áll rendelkezésre, a sikeres megvalósításhoz hiányzó néhány százmillió forintot várhatóan kiegészítő támogatásként kapják meg –, s a következő egy-két évben Hajdúszoboszló régebbi szállodáinak korszerűsítése is megvalósul.

Arra a kérdésre, hogy a koronavírus miatt mennyi bevételkieséssel számol a város a polgármester így válaszolt: „jelenlegi tudásunk szerint egymilliárd forintos kieséssel számolhatunk, és reméljük, hogy ez nem nő az ősz folyamán.

Nyári forgatag Hajdúszoboszlón

Fotó: 123rf.com

Szerencsére a nyári főszezon úgy fejeződött be, hogy a fertőzések száma nem növekedett jelentős mértékben, ezért várhatóan az őszi eseményeket – köztük a népszerű gasztrofesztiválokat – is megtartják. Bár járvány második hulláma miatt sok a bizonytalanság, a járványügyi előírások betartása mellett biztonsággal meghosszabbítható a szezon ­– bizakodik  a HAON-interjúban Czeglédi Gyula.