Többfunkciós szabadidőpark épül Nemesvámoson

Forrás: MTI

 2013. augusztus 05. 11:24

Többfunkciós szabadidőpark épül a Veszprém megyei Nemesvámoson, amelynek első elemét, egy búbos kemencés körpavilont szombaton avatott fel Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes.
A közigazgatási és igazságügyi miniszter azt mondta: a nemesvámosi körpavilon elkészülte után sportpályák, játszóterek, találkozási pontok kialakításával folytatódik a közösségi tér kialakítása.
Olyan közösségi tér lesz ez, ahol minden helyi és ide látogató polgár jól érzi majd magát, és újraszövődhetnek a közösség szálai - mondta Navracsics Tibor.
Sövényházi Balázs, Nemesvámos független polgármestere elmondta: a nyolcmillió forintos beruházáshoz az önkormányzat 2,9 millió forintot nyert az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programtól.
A vidékfejlesztési források elosztásában közreműködő, hatvan település által létrehozott Éltető Balaton-felvidékért Egyesület képviselője, Szabados Zsuzsanna elmondta: 2008 óta - a kiegészítő forrásokkal együtt - 2,3 milliárd forintot adhattak a hatvan településnek fejlesztésekre.
Elmondása szerint Nemesvámosnak 11 projektje van az egyesületnél, ezekkel 105 millió forintot nyertek el, a harmadik legtöbb fejlesztési forrást a hatvan település között.