Többszakmás szállodai képzésfejlesztés OKJ-ba való felvételét kezdeményezi a KOTK

Forrás: turizmus.com

 2015. február 03. 15:52

A KOTK Oktatási Központ egy európai uniós program keretében új szállodai szakképesítés bevezetésén dolgozik.

A „Többszakmás szállodaipari képzésfejlesztés"című Európai Uniós projekt keretében egy felnőttképzőkből és szállodai szakemberekből álló szakértő csoport új szállodai szakképesítés bevezetését szeretné megvalósítani. Céljuk a többszakmás „Szállodai szervező és vendéglátó" szakképesítés felvétele az Országos Képzési Jegyzékbe (OKJ).

A program a munkaerőgondokkal küzdő szállodáknak kíván segítséget nyújtani. A képzés során oktatott modulok között szerepelne szállodai ügyintéző (front-office, back-office és recepciós ismeretek), szállodai gondnok (housekeeping, szállodai higiéniai ismeretek), barista-bartender (pultos és mixer ismeretek) és reggeliztető (éttermi, ellátás-szervezési, tálalási és szerviz ismeretek) is.

A szakértő csoport tagjai most azon dolgoznak, hogy az igényfelmérést minél szélesebb körre kiterjesszék. A projekt megvalósításához szükséges szakmai és munakeerőpiaci támogatottság elnyerése érdekében a szakma képviselőinek támogatását kérik, akik egyetértésük esetén az alábbi linkre kattintva leadhatják támogató szavazataikat: http://szavazas.prompt.hu/

A szállodaipari képzésfejlesztés további részleteiről február 26-án, az Utazás Kiállításon tájékozódhatnak az érdeklődők.