Többszáz fős leépítésre készül az IHG Group

Forrás: turizmus.com

 2020. augusztus 11. 15:16

Az InterContinental Hotels Group árbevétele az idei első félévben a korábbi felére esett vissza, ezért a dolgozók egy részének elbocsátására készül a vállalat.

A mások mellett a Regent, Holiday Inn és Crowne Plaza márkákat üzemeltető társaság idei első félévi 488 millió dolláros árbevétele 51%-kal volt alacsonyabb, mint egy évvel korábban. Miközben tavaly ilyenkor 442 millió dolláros működési eredményt jelentettek, most 233 millió dolláros veszteségről számoltak be.

A Financial Times idézi Keith Barr vezérigazgatót, aki szerint az első félévi átlagos foglaltság csupán 25%-os volt, bár ez az adat júliusban 45%-ra nőtt.

A veszteségek mérséklése érdekében a lap szerint 650 állás megszűnésére lehet számítani.

A vállalat ugyanakkor a járvány ellenére sem hagyta abban a terjeszkedést: több mint 90 szállodát nyitott az idén és további 100-at tervez átadni a Holiday Inn márkából a közeljövőben. Az IHG portfolója jelenleg 1932 szállodából és 288 ezer szobából áll.

A terjeszkedés idén is folytatódik: nemrégiben adták át Japánban az ANA Holiday Inn Resort Shinano-omachi Kuroyont Omachi városában

Fotó: IHG Group / Facebook