Toborozzon az újranyitáshoz a Turizmus.com-on! Álláshirdetési csomagok már 9950 Ft-tól

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2021. április 20. 13:26

A képzett munkaerő hiánya a Covid-19 utáni újranyitás legnagyobb kihívása lesz a turizmus-vendéglátás ágazatban. A Turizmus.com ezért kedvezményes álláshirdetési csomagokkal szeretné segíteni a szolgáltatókat csapatuk újraépítésében. Az újdonságokról kérdeztük Komáromi Balázst, kiadónk ügyvezetőjét.

Szándékosan lettek időzítve az új álláshirdetési csomagok a turizmus belátható közelségbe került újraindulására?

Komáromi Balázs

Fotó: turizmus.com

Természetesen igen, az időzítés teljesen tudatos. Első kézből tudósítottunk a válság szektort érintő hatásairól, így érzékeltük, hogy az újranyitás a munkaerő-piaci problémák miatt nem lesz zökkenőmentes, hiszen a korlátozó intézkedések fokozták a korábbi munkaerőhiányt: a vállalatok jelentős létszámleépítésre kényszerültek, az elhúzódó bizonytalanság miatt sokan elhagyták a pályát. A megnövekvő kereslet ráadásul regionális szinten egyszerre jelentkezik.

A vállalatoknak tehát a korábbinál is nehezebb lesz felépíteniük a működéshez szükséges kapacitásokat.

Hirdetési struktúránk megújításával erre a helyzetre reagáltunk, hiszen így támogathatjuk olvasóinkat, hirdetőinket és partnereinket az újbóli elindulásban, és mi is pótolni tudjuk kieső bevételeinket.

 

Miért volt szükség a hirdetési csomagok bővítésére és differenciálására?

Követnünk kellett az elmúlt egy év változásait, hiszen a jelenlegihez hasonló helyzet korábban nem volt a magyar turizmus történetében. A szervezeteket teljesen újra kell építeni, ráadásul országos szinten, egy időben mindenütt. Azért alakítottunk ki szélesebb választékot, hogy a kis- és középvállalatoktól kezdve a legnagyobbakig mindenki megtalálja a neki leginkább megfelelő lehetőséget. Büszkén mondhatjuk, hogy olvasóközönségünk szinte a hazai turizmus egészét lefedi, így hathatós segítséget tudunk nyújtani a munkaadóknak az érdemi és szakképzett munkatársak megtalálásában.

 

A Turizmus.com-on hirdetők három különböző (Basic, Medium és Extra) csomag közül választhatnak. Milyen szolgáltatásokat tartalmaznak az egyes kategóriák?

A Basic csomag hasonlít leginkább az eddigi lehetőséghez. Árban megegyezik a korábbival, azonban a hírlevélben 1 helyett 3 megjelenést, a weboldalon pedig 2 hét helyett 4 hét elérhetőséget tartalmaz. Aki ezek közül választ, ezentúl is a megszokott online felületen, teljesen automatizáltan intézheti a hirdetésfeladást.

A Medium csomagban az említettek mellé plusz 1-1 Facebook- és LinkedIn-megjelenés jár.

Az Extra csomagot a nagyvállalatok igényei szerint alakítottuk és differenciáltuk: a három alcsomag 5, illetve 10 hirdetést, valamint Facebook-, LinkedIn-megjelenést és hírlevél különszámot is magában foglal, ami a középső kategóriától podcasttal, a legmagasabban pedig extra megjelenésekkel egészül ki, ráadásul rugalmasan alakítható.

Olvasóink a csomagok pontos tartalmáról weboldalunkon tudnak tájékozódni.

 

Hogy lehet podcastban hatékonyan munkaerőt toborozni? Mire ad extra lehetőséget ez a megjelenési forma?

Az iparágak közül talán a turizmust érintette legmélyebben a válság. Karrier és egzisztencia tekintetében egészen máshogy tekintenek a szakmánkra, mint korábban. Emiatt az employer branding, vagyis a foglalkoztatói márkaépítés egészen biztosan felértékelődik a jövőben. Meg kell győznünk a kollégákat, hogy jó helyen vannak és érdemes elköteleződniük, erre pedig a podcast sokkal gazdagabb lehetőséget kínál egy lényegre törő álláshirdetésnél.

 

Megmaradt a szakmai szervezetek tagjainak kínált 50 százalékos kedvezmény?

Természetesen igen, a szövetségek szövetsége, vagyis a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány lapjaként ezen nem akartunk változtatni. Sőt növeltük az ár-érték arányt, hiszen ugyanazért az árért most gazdagabb tartalmat kínálunk: a megjelenési felületekbe – a megváltozott vásárlói szokásoknak megfelelően – saját termékeinken túl a közösségimédia-oldalainkat is bevontuk.

 

Versenyképes a Turizmus.com felülete a nagy, álláskereső portálokéval?

Meggyőződésem, hogy a minőségi munkatárs megtalálásához a tulajdonosoknak, illetve a HR-osztálynak gondosan összeválogatott keresési mixet kell alkalmaznia.

Az biztos, hogy a szakmáról a Turizmus.com-on olvasnak a legtöbben, amit a nézettségi mutatóink folyamatos növekedése is alátámaszt; az átlagos havi egyedi látogatószámunk immár tartósan meghaladja a 200 ezret.

Kis túlzással talán azt is állíthatjuk, hogy aki nem olvasója ennek a fórumnak és kiadványainknak, az nem is tud annyit a szakmáról, hogy jó tagja legyen egy ütőképes csapatnak…

Ebben a mixben tehát mindenképp helye van a Turizmus.com-nak a szakképzett munkaerő megtalálásának egyik legideálisabb felületeként!

Nem titkolt célunk, hogy az újraindulási folyamatot edukációs módon segítsük, ezért, az újraindulásban bízva, a következő 10 hetes időszakban szakmai cikksorozattal támogatjuk a csapatépítés folyamatát. Aki nem szeretne lemaradni ezekről, annak feltétlenül javasoljuk, hogy iratkozzon fel napi elektronikus hírlevelünkre, a Turizmus.com Bulletinre, amelyben a reggeli kávé mellé „szállítjuk” a szakma legfontosabb híreit – és a turisztikai szolgáltatók által kínált nyitott álláspozíciókat is.