Tokaj Y – Újhullám Tokaj-Hegyalján

Forrás: turizmus.com

 2017. január 30. 20:04

Fiatalok, céltudatosak, tokajiak: a Tokaj YTokaj-Hegyalja új borász-generációja. Ők azok a bátor fiatalok, akik a hagyományokra alapozva, lendülettel, és modern szemlélettel szeretnék tovább erősíteni a Tokaji Borvidéket.Van, aki nulláról indulva, és van, aki a családi pincészet kereteit tágítva.

A Tokaj Y tagjai mind egyetértenek abban, hogy Tokaj Magyarország egyik legizgalmasabb borvidéke.

Az új generáció itt is, mint a többi borvidéken, utat tör magának: szerencsére egyre több fiatal indul neki kíváncsian, kísérletezve, a hagyományokat tiszteletben tartva a borászkodás útján, és teremt új értékeket.


Az 5 tagból álló Tokaj Y célja, hogy a tapasztalatokat összeadva, közös erővel, folyamatos tanulással megszerezzék azt a tudást, mellyel méltóképpen képviselhetik majd a jövőben a Tokaji Borvidéket. A feladat egyértelmű: csak és kizárólag minőségi borok készítése egy történelmi hagyományokkal rendelkező borvidéken.

Tagok:

Dávid Rémusz, Budaházy- Fekete Kúria Pincészet

Homoky Dorka, Homoky Pincészet

Kvaszinger Laci, Kvaszinger Borászat

Varkoly Ádám, Árpád-hegy Pince

Zsirai Kata, Zsirai Pincészet

Legközelebb február 2-án, a Furmint Február Nagykóstolón, a közös standnál találkozhatunk a tagokkal. Kóstolás közben mesélnek majd arról, mi inspirálta őket, mikor elindultak ezen a sokszor nem könnyű úton, és milyen elvek mentén művelik szőlőterületeiket, készítik boraikat.

Info:

Tokaj Y: https://www.facebook.com/Tokajgenerationy/

Furmint Február kóstoló: https://www.facebook.com/events/1075192992600106/

Kóstolók:

február 2. - Furmint Február

február 28. – Borkollégium / Tokaj Y mesterkurzus

március 25. - Tokaj Március

május 5. - Nyíregyháza borest