Tokió után Szöulban is Gerbeaud

Forrás: turizmus.com

 2014. december 01. 22:37

Ha egyszer elkészül, akkor bizonyára ismert lesz a szöuli Lotte Tower, a világ egyik legmagasabb épülete. A köré épült, s már átadott luxus bevásárlóközpont azonban máris híres, ha másról nem, hát a Gerbeaud-ról.

A tokiói után a második Gebeaud október 20-án nyílt meg a koreai fővárosban, azonban igazi sajtófigyelmet csak november 28-án kapott. Ezen a napon írta alá ugyanis a budapesti Gerbeaud tulajdonos-ügyvezetője a hivatalos licence és know-how szerződést a helyi tulajdonos-üzemeltetővel. Az eseményen – amelyet Orbán Viktor miniszterelnök, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Hende Csaba honvédelmi miniszter jelenlétében, a Magyar-Koreai Üzleti Fórum keretében tartottak – további három magyar cég írt alá együttműködési szerződést helyi partnerével.

 

Niszkács Anna, a Gerbeaud értékesítési és marketing igazgatója elmondta, hogy szokatlanul gyorsan jutottak el az ötlettől a megvalósításig. A koreai partner – a tokiói Gerbeaud-n keresztül – idén márciusban kereste meg őket, miután, kifejezetten európai kávéházat akartak nyitni.

 

Választásuk azért esett a Gerbeaud-ra, mert kimagaslóan sok koreai turista írt pozitív review-t a Vörösmarty téri üzletről az interneten.

Az új üzletben egyébként folyamatosan vezetik be a magyar süteményeket, jelenleg Gerbeaud szelet, Royal csokoládé, Esterházy torta, Somlói galuska, Bazsalikomos citrom, Gyümölcs-desszert és 4 fagylaltkehely a kínálat.

A magyar kormánydelegáció az aláírás előtti napon, november 27-én fel is kereste az üzletet, ahol Pintér Katalin tulajdonos-ügyvezető, Niszkács Anna, valamint a szöuli és a tokiói Gerbeaud-k vezetői kínálták a politikusokat.

 

A Lotte World Mallról, illetve az ottani Gerbeaud-ról további információk: http://www.avenuel.co.kr/PageLink.do?link=/fnb/cafe_en&lang=en&branchCd=00001#gerbeaud