Tömve lesznek a szállodák a vizes vb alatt

Forrás: turizmus.com

 2017. június 29. 11:46

Zsúfolt lesz a főváros a vizes világbajnokság idején, tavalyhoz képest már most 70 százalékkal nőtt a foglalások száma. A vb másik helyszínén, Balatonfüreden közel 45 százalékkal nagyobb az érdeklődés.

A vendégek átlagosan 2,3 napig maradnak Budapesten a rangos sportesemény alatt, egy éjszaka körülbelül 17 960 forintba kerül. A magyarok közel 42 000 forintot, míg a külföldiek megközelítőleg 50 000 forintot költenek szállásra. A legkeresettebb szállástípusok ebben az időszakban az apartmanok és a három csillagos hotelek – tartalmazza a Szallas.hu felmérése.

A hazai szállásközvetítő oldalon főként a honfitársaink foglalnak, de tízből két külföldi is náluk biztosítja szálláshelyét. Belföldről főként Nyíregyházáról és Miskolcról érkeztek foglalások erre az időszakra, a határon túlról pedig a lengyelek, szlovákok és románok intézték szállásukat a Szallas.hu portálon keresztül.

Bár még vannak szabad szálláshelyek, de a jelenlegi adatok szerint július 14-én, 15-én vagy július 20-án már most közel telt házasak a szálláshelyek.

A vendégek átlagosan 3,7 napig tartózkodnak majd Balatonfüreden a vb alatt

 

A vb nyílt vízi számai Balatonfüreden kerülnek megrendezésre. A Szallas.hu adatai szerint közel 45 százalékkal nagyobb az érdeklődés az itteni szálláshelyek iránt, mint tavaly nyáron ebben az időszakban. A vendégek átlagosan 3,7 napig tartózkodnak majd Füreden, a külföldi vendégsereg magját a szlovákok és németek adják. Egy éjszaka egy fő részére átlagosan kb. 10 000 forintba kerül a vb alatt, ami tavalyhoz képest közel 18 százalékos emelést jelent.